Τέρμα τα αστεία... Εξάστερε

Τέρμα τα αστεία... Εξάστερε

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει μια νίκη που θα αποτελέσει αφετηρία για την αντεπίθεσή του στο Top 16. Απόψε (21:45, ΕΡΤ) υποδέχεται την Νταρουσάφακα και απαγορεύεται η ήττα, αφού σε τέτοια περίπτωση η υπόθεση «πρόκριση» θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολη.

Στον «τελικό» με τη… νεόπλουτη ομάδα της Πόλης ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να παραταχθεί χωρίς τον αρχηγό και ηγέτη του.

[ads2]

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ακολούθησε και χθες θεραπεία μετά το διάστρεμμα που υπέστη στο ντέρμπι της Δευτέρας, η λογική λέει πως είναι δύσκολο και ριψοκίνδυνο να χρησιμοποιηθεί, αλλά ο ίδιος είναι διατεθειμένος να σφίξει τα δόντια στο όριο του δυνατού. Η συμμετοχή του θα κριθεί λίγο πριν το τζάμπολ, με επικρατέστερο σενάριο να είναι στη δωδεκάδα και να χρησιμοποιείται αν παραστεί ανάγκη. Το παρήγορο είναι πως ο Νίκος Παππάς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη γάμπα, ωστόσο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θα είναι ξανά εκτός λόγω προβλήματος στους κοιλιακούς. 

Η Νταρουσάφακα μπορεί να είναι ουραγός του ομίλου και να μην έχει ακόμη νίκη στο Top 16, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι εύκολη λεία. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να ισχύει κάτι τέτοιο για μια ομάδα με τεράστιο μπάτζετ και παίκτες κλάσης, όπως οι γνωστοί από τη θητεία τους στην Ελλάδα Γουίλμπεκιν, Γκόρντον και Αρσλάν στην περιφέρεια, οι Μαρκοϊσβίλι, Πρέλτζιτς και Χαρανγκόντι στις θέσεις των φόργουορντ και οι πρώην ΝΒΑερ ψηλοί Ερντέν και Αλντεμίρ μαζί με τον πρωταθλητή Ευρώπης Μάρκους Σλότερ. Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι έρχεται στην Αθήνα ξεκούραστη, μιας και δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις στο τουρκικό πρωτάθλημα λόγω της διεξαγωγής του All Star Game την Κυριακή. 

Στο περιθώριο του αγώνα, οι «πράσινοι» θα τιμήσουν τον Ιμπραήμ Κουτλουάι. Ο Τούρκος παλαίμαχος γκαρντ, υπηρέτησε την ομάδα από το 2001 μέχρι το 2003 και το 2005, κατακτώντας μαζί της δύο πρωταθλήματα, την Ευρωλίγκα και το Κύπελλο. Πλέον ο «Ίμπο» είναι τζένεραλ μάνατζερ στην Νταρουσάφακα και η επίσκεψή του στην Αθήνα ήταν μια καλή ευκαιρία για να βραβευτεί. Εκτός από τη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τον Ιμπραήμ Κουτλουάι θα βραβεύσουν ακόμα και πρώην συμπαίκτες του και νυν στελέχη της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός: οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Κώστας Τσαρτσαρής, Γιώργος Καλαϊτζής και Γιάννης Σιούτης. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Κάρλος Περούγκα (Ισπανία) και Μίλος Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο).

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News