Τεράστιο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό - Τι θα συμβεί στα επόμενα ματς

«Κλώτσησε» την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός

Εξαιρετικά πιθανή φαντάζει πλέον η αναβολή του κυριακάτικου (3/1, 15:00) αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης για τη 14η αγωνιστική της Super League, λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού που διαγνώστηκαν σε παίκτες του «τριφυλλιού», αλλά και της πολύ σοβαρής πιθανότητας να έχουν προσβληθεί κι άλλοι απ’ τον ιό.

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων της Super League αναφέρει στο «άρθρο ΙΙΙ, παράγραφος 2» («Μέτρα σε περίπτωση θετικού στον ιό περιστατικού – Διαχείριση κρούσματος») πως: «Στην περίπτωση προγραμματισμένου αγώνα ομάδας, διενεργείται μοριακός έλεγχος με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος σε όλους τους αθλητές την παραμονή του αγώνα (Match Day – 1 ή MD- 1). Αν βρεθούν στον έλεγχο αυτό πέντε (5) ή περισσότερα θετικά αποτελέσματα σε αθλητές, ο αγώνας αναβάλλεται».

Στον προηγούμενο έλεγχο που έγινε εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού, βρέθηκαν τέσσερα κρούσματα της Covid-19, αποκλειστικά σε παίκτες της ομάδας.

Κοινώς, για να αναβληθεί ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης, θα πρέπει να υπάρξει ακόμη ένα κρούσμα ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού κατά τον τελευταίο κύκλο των εξετάσεων που έγιναν κι αναμένονται να ανακοινωθούν το πρωί της Κυριακής (δεν προσμετράται η περίπτωση του Ζοσέ Μαουρίσιο που παραμένει με κορονοϊό στη Βραζιλία).

Κάτι που είναι πλέον πάρα πολύ πιθανό να συμβεί, καθότι υπάρχουν συμπτώματα και σε άλλους παίκτες (αλλά και μέλη του τεχνικού τιμ).

Από εκεί και πέρα, σε τρεις μέρες (6/1) είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα και ακριβώς σε μία εβδομάδα (10/1) υπάρχει το παιχνίδι με την ΑΕΛ στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν δε θα έχει διαθέσιμους τουλάχιστον 6 παίκτες του σε αυτά τα ματς!

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, δεν έχει καμία σημασία πόσα ενεργά κρούσματα έχει μια ομάδα. Αυτό που μετράει για την αναβολή μιας αναμέτρησης είναι το να μην προκύψουν πέντε νέα κρούσματα στον τελευταίο έλεγχο πριν την κάθε αναμέτρηση, δηλαδή δύο μέρες πριν το ματς. Κατά συνέπεια τα υπάρχοντα κρούσματα δεν θα προσμετρηθούν στους ελέγχους που θα ακολουθούν ενόψει των αγώνων με Απόλλωνα και ΑΕΛ!

Αυτόματα γίνεται αντιληπτό πως ο Παναθηναϊκός ανεξάρτητα απ’ το τι θα γίνει με τον Αστέρα Τρίπολης, πηγαίνει… μισός στις επόμενες κρίσιμες αναμετρήσεις.

Διότι ακόμη και τη Δευτέρα να υπάρξει αρνητικό τεστ για κάποιους απ’ τους ποδοσφαιριστές που τώρα είναι θετικοί, θα πρέπει να μεσολαβήσουν άλλες τέσσερις μέρες για να προκύψει και δεύτερο αρνητικό τεστ. Διάστημα στο οποίο δε θα μπορούν να προπονούνται. Άρα κόντρα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ είναι δεδομένες οι πολλές απουσίες.

Πηγή πληροφοριών: onsports.gr, ΑΠΕ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News