Η τεράστια κλάση Λέτο, ο Ζέκα και τα ερωτηματικά!

Η τεράστια κλάση Λέτο, ο Ζέκα και τα ερωτηματικά!

O Λέτο έβαλε δύο γκολ χθες και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Βέροιας. Ο Λέτο , όπως , όλοι οι μεγάλοι παίκτες μπορεί να μην φάνηκε στο υπόλοιπο παιχνίδι, αλλά με δύο κινήσεις και ένα φανταστικό τρίτο γκολ έδωσε τη νίκη και μείωσε την γκρίνια, που δικαιολογημένα υπάρχει, για την εμφάνιση της ομάδας.

Ο Λέτο έβαλε τα γκολ, αλλά αν δεν έπαιζε ο Ζέκα ο Παναθηναϊκός δεν θα κέρδιζε ποτέ την Βέροια. Τα έκανε όλα ο Ζέκα. Ουσιαστικά είναι δικό του το πρώτο γκολ, αλλά είναι απίστευτη όλη η κίνηση, που έχει κάνει ο αρχηγός από την στιγμή, που κλέβει την μπάλα στον χώρο της άμυνας μέχρι την στιγμή που φτάνει στην φάση του γκολ, που μπήκε από την παρέμβαση του Πούγγουρα .

[ads2]

Είναι κίνηση παίκτη σύγχρονου. Αυτός ο Ζέκα , λοιπόν, είδε αυτό το παιχνίδι σοβαρά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κάποιοι άλλοι δεν το είδαν και για ένα μεγάλο διάστημα έκαναν χαβαλέ. Και παίκτες, που κανονικά θα έπρεπε να ….φάνε το χορτάρι , αφού είχαν την ευκαιρία να δείξουν στον Στραματσόνι, ότι τους αδικεί . Και αυτοί απέδειξαν , ότι δικαίως δεν τους βάζει.

Ο Στραματσόνι, που έκανε λάθος χθες σε επιλογές προσώπων στην ενδεκάδα, αλλά πρώτη φορά με τις αλλαγές του στην διάρκεια του αγώνα άλλαξε την ροή του . Και εννοώ την είσοδο των Κλωναρίδη, Πέτριτς στην είσοδο του άχρωμου, αγευστου Μαμούτε και του ανέτοιμου-από την μακρά απουσία- Μπουμάλ. Το 4-4-2 σε ρόμβο με τον Πέτριτς πίσω από Λέτο, Κλωναρίδη έκανε τον Παναθηναϊκό πιο απρόβλεπτο στην επίθεση και ήρθε η ανατροπή. Η νίκη με 3-2 , όμως, δεν αλλάζει τα ερωτηματικά, που δημιούργησε η εικόνα της ομάδας στο μεγαλύτερο διάστημα . Ο Λέτο μας έκανε όλους να χαρούμε , για το πάθος, που έδειξε, την τρέλα, που έβγαλε στον πανηγυρισμό και φυσικά τα δύο γκολ, που έβαλε, αλλά ο Στραματσόνι ακόμα ψάχνεται . Και υπάρχουν ερωτηματικά. Γιατί να παίζει ο Μαμούτε και όχι ο Κλωναρίδης; Γιατί να παίξει ο ανέτοιμος Μπουμάλ και να μην παίζει ο Καλτσάς; Ο Καλτσάς, που έχει βάλει γκολ σε καθοριστικά παιχνίδια φέτος και πάλι εξαφανίζεται από τον προπονητή του. Γιατί να παίζουν ταυτόχρονα δύο ανέτοιμοι(από σοβαρό τραυματισμό ο Σάντσεθ και από συνεχόμενες ιώσεις ο Τελάντερ) στόπερ και κάτω από την εστία όχι ο έμπειρος Στιλ, αλλά ο άπειρος Βλαχοδήμος.

Ετσι έφθασε ο Παναθηναϊκός να δέχεται δύο γκολ από απίστευτα ατομικά λάθη και η Βέροια να έχει ακόμα μία, δύο καθαρές ευκαιρίες. Θα πει κανείς . Αδιάφορο ήταν το ματς και οι άλλες ομάδες χαλαρώνουν στα τελευταία ματς. Εγώ δεν το δέχομαι αυτό. Ο Παναθηναϊκός με τόσες αποτυχίες φέτος δεν έχει δικαίωμα να βλέπει κανένα παιχνίδι αδιάφορο και όσοι παίζουν είναι υποχρεωμένοι να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όπως κάνουν και ο Ζέκα και ο Λέτο. Ενόψη play off(αν γίνουν ανάλογα με το Grexit), ο Στραματσόνι θα πρέπει να καταλήξει σε ένα γκρουπ 13-14 παικτών και ένα συγκεκριμένο σύστημα , ώστε να βρει μια σταθερότητα ο Παναθηναϊκός και να μπορέσει να βγει πρώτος.

gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News