Τέλος ο Μπερτομέου με 6-5 ψήφους - «Επεισοδιακή» συνάντηση στην Ευρωλίγκα!

Ο Μπερτομέου «καρφώθηκε»

Παρελθόν από την θέση του CEO της Euroleague αποτελεί οριστικά ο Τζόρντι Μπερτομέου, καθώς το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής, που συνεδρίασε την Πέμπτη (30/6) επικύρωσε το φινάλε της θητείας του Ισπανού παράγοντα από την θέση του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή της διοργάνωσης, μετά από 22 ολόκληρα χρόνια. 

Ο Μπερτομέου, λοιπόν, όχι απλά δεν κατέθεσε τα όπλα, αλλά πραξικοπηματικά προσπάθησε με τη βοήθεια των 5 ομάδων-συμμάχων του να ακυρώσουν την απόφαση που είχε πάρει πριν καιρό η πλειοψηφία των συλλόγων-μετόχων της Euroleague.




Οι τρεις ισπανικές ομάδες (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια) μαζί με τις δύο τουρκικές (Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε) προσπάθησαν να βγάλουν άκυρη την ψηφοφορία που είχε διεξαχθεί, κάτι που όμως δεν προχώρησε, με τον Μπερτομέου να αποτελεί και τυπικά πλέον παρελθόν από την θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της Euroleague.

Έτσι, η Euroleague μπαίνει σε μία νέα εποχή με τους μετόχους να καλούνται να αποφασίσουν για τον νέο τρόπο διοίκησης της Λίγκας και το ποιος ή ποιοι θα αναλάβουν τα καθήκοντα του Μπερτομέου, στον οποίο, πάντως, έχει προταθεί να αναλάβει ρόλο εξωτερικού συμβούλου, τουλάχιστον για ένα μεταβατικό διάστημα της νέας τάξης πραγμάτων.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News