Τελευταία ευκαιρία - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 72-78 (Highlights/vid)

Τη νίκη που θα τον διατηρήσει στο κόλπο του τίτλου αναζητά ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει για δεύτερη φορά στο ΣΕΦ στο πλαίσιο των τελικών της Basket League, για το Game 3 της σειράς με τον Ολυμπιακό (21:00). Η νίκη είναι μονόδρομος για τους παίκτες του Γιώργου Βόβορα στο αποψινό παιχνίδι, καθώς σε διαφορετική περίπτωση χάνουν τον τίτλο. Την Τρίτη παρά την ήττα στο ΟΑΚΑ (78-72), έδειξαν ότι εφόσον είναι προσηλωμένοι στον στόχο μπορούν να κάμψουν τις αντιστάσεις του «αιώνιου» αντιπάλου.

Το πρόβλημα ήταν ότι το παραπάνω το έπραξαν στο πρώτο ημίχρονο, όπου έκλεισαν στο +14 αποδίδοντας εξαιρετικά και στις δύο πλευρές του παρκέ (46-32). Ιωάννης Παπαπέτρου (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και Γιώργος Παπαγιάννης (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι.

Όσον αφορά το κομμάτι της παράδοσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στις τρεις τελευταίες σειρές τελικών απέναντι στον Ολυμπιακό, ο «εξάστερος» πραγματοποίησε τουλάχιστον ένα break στην έδρα του αντιπάλου! Μάλιστα, στα 18 προηγούμενα ραντεβού των δύο σε τελικούς, μονάχα τη σεζόν 2014-15 δεν κατάφερε να πάρει «ροζ φύλλο» αγώνα.

Διαβάστε την τοποθέτηση του Γιώργου Βόβορα αναφορικά με το 2ο και το 3ο ματς.

«Είδαμε δύο διαφορετικά ματς. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μια εξαιρετική αμυντική αντίδραση και καλό διάβασμα στην επίθεση. Στο δεύτερο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ επιθετικά, είχαμε πει πως η αμυντική μας νοοτροπία στα πρώτα πέντε λεπτά θα ήταν κρίσιμη, δώσαμε στον αντίπαλο την αυτοπεποίθηση πως θα γυρίσει το ματς, φύγαμε από το πλάνο και την ηρεμία που είχαμε, ο Ολυμπιακός είχε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά στα τρίποντα και χάσαμε το καθαρό μυαλό. Δεν διαχειριστήκαμε καλά το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, είχαμε κακή αμυντική αντίδραση, δώσαμε εύκολα σουτ στον Ντόρσεϊ.

Θεωρώ πως στο κομμάτι της διαιτησίας βοηθήθηκε ο Ολυμπιακός με τις προϋποθέσεις που δημιούργησε να μείνει κοντά στο σκορ στο πρώτο ματς και στο δεύτερο να το γυρίσει. Υπάρχει θέλω στην ομάδα, το θέμα είναι πώς το διαχειρίζεσαι. Πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας και από αύριο να ξεκινήσουμε. Να πάμε στο ΣΕΦ και να παλέψουμε όχι για 20, αλλά για 40 λεπτά. Όλα είναι στο παιχνίδι. Ό,τι και να προετοιμάσεις από πριν, πρέπει να είσαι σκληρός στη διάρκεια του αγώνα, να είσαι ομάδα και συγκεντρωμένος. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε τη σειρά ξανά στο ΟΑΚΑ».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News