«Έκαψε» τα σενάρια για Πιτίνο ο Μήτογλου

«Θα το θυμάμαι αυτό το τρίποντο, τρομερό feeling!»

Ομίλησε για την ατομική του βελτίωση, τους Ουάλι και Μίροτιτς, το κλίμα εντός της ομάδας, αλλά και τις δύο χρονιές του Ρικ Πιτίνο στους «πράσινους».

Παράλληλα, ο Μήτογλου «έκαψε» τα σενάρια που ήθελαν τον Πιτίνο να έχει κάνει άνω κάτω τους παίκτες, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «κατάφερε να μας κρατήσει ενωμένους».

Αναλυτικά όσα είπε στο SDNA TV:

Για το πως περνάει τις μέρες του στο σπίτι: «Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Εμείς έχουμε συνηθίσει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, να πηγαίνουμε προπόνηση, να κάνουμε ταξίδια. Είναι μια καινούρια κατάσταση και πρέπει να προσαρμοστούμε. Προσέχω τη διατροφή μου, προσπαθώ να κρατιέμαι στα κιλά που πρέπει και κάνω τη γυμναστική μου. Παίζουμε play station με τον αδερφό μου, πηγαίνω και για τρέξιμο έξω. Σε γήπεδο δεν μπορούμε να πάμε δυστυχώς και λείπει η επαφή με τη μπάλα».

Για το ότι βελτιώθηκε στο παιχνίδι μέσα στη ρακέτα: «Όταν πήγα στο κολλέγιο είχα μόνο σουτ και οι κόουτς μου με έβαζαν να σουτάρω τρίποντα. Δεν είχα δουλέψει τόσο το σώμα μου όσο άλλοι. Στον παναθηναϊκό με βοήθησαν οι προπονητές να βελτιώσω και το μέσα και το έξω παιχνίδι μου και θεωρώ ότι ακόμα έχω να βελτιώσω πολλά πράγματα».

Για το πόσο καιρό θα χρειαστεί για να επανέλθει: «Πιστεύω ένας αθλητής αν κάτσει τόσο καιρό χρειάζεται περίπου ένα μήνα, τόσο θα χρειαστούμε για να κάνουμε μια καλή προετοιμασία».

Για τον Ουάιλι: «Ο Ουάιλι είναι εκπληκτικό παιδί, έχει τρομερή ενέργεια, σε ωθεί να κάνεις πράγματα. Μιλούσαμε αρκετά πηγαίναμε μαζί στο γυμναστήριο, σε εμπνέει να κάνεις πράγματα. Δεν ξέρω τι πήγε λάθος και δεν προσαρμόστηκε αλλά ήταν σωστός επαγγελματίας».

Για το αν τους πείραζε η «σοφτ» εικόνα που έβγαζαν: «Είχαμε πολλά μίτινγκ οι παίκτες, συζητούσαμε, δεν χάθηκε το καλό κλίμα στην ομάδα. Κάθε ήττα μας πείραζε, κάθε φορά που παρουσιάζαμε κακή εικόνα και νιώθαμε ότι δεν τιμούσαμε την φανέλα που φορούσαμε μας πείραζε. Φυσικά κάναμε λάθη, όλοι οι άνθρωποι κάνουνε».

Για τον Μίροτιτς: «Σίγουρα στο «4» ο Μίροτιτς και ο Σινγκέλια είναι από τους πιο δύσκολους παίκτες. Ο Μίροτιτς έχει ριμπάουντ, σουτ, ντράιβ, τα πάντα. Η κίνηση του να έρθει στην Ευρώπη ήταν πολύ σωστή. Σίγουρα πολλοί παίκτες θα ήθελαν να του μοιάσουν».

Για το ότι πέρσι ο Πιτίνο ενέπνευσε ενώ φέτος όχι: «Μιλάμε για δύο διαφορετικές χρονιές. Πέρσι η χρονιά τελείωσε πολύ καλά, φέτος ήρθε πάλι ο κόουτς Πιτίνο, έχω μεγάλο σεβασμό για τον κόουτς τον περιμέναμε όλοι με μεγάλο ενθουσιασμό. Περίμεναν όλοι τα τρομερά πράγματα που είδαν πέρσι. Όμως ο απλός κόσμος δεν ξέρει ότι όλη η euroleague φέτος είχε ανέβει ένα επίπεδο οπότε υπήρχε άλλος ανταγωνισμός, όμως ο κόουτς κατάφερε να μας έχει ενωμένους και να δουλεύουμε όλοι μαζί».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News