Τελείως αλλαγμένος ο Κουβανός!

Παναθηναϊκός: Two-way Παπαγιάννης και Σαντ-Ρος

Εξαιρετικός στο παιχνίδι με τους Τούρκους ο Χάουαρντ Σαντ Ρος. Πέρσι ο 30χρονος Κουβανός forward δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στον ρόλο για τον οποίο οι πράσινοι τον απέκτησαν, αλλάζοντας ουσιαστικά τον αρχικό μεταγραφικό τους σχεδιασμό.

Στον πρώην παίκτη της ΑΕΚ και της ΤΣΣΚΑ ανατέθηκαν τα νευραλγικά καθήκοντα του βασικού point-guard της ομάδας, στα οποία έως τώρα δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί με επιτυχία.

Κάτι εντελώς φυσιολογικό από την άποψη ότι ο Σαντ-Ρος δεν είχε ποτέ χρησιμοποιηθεί ως playmaker στο επίπεδο της Euroleague (ποσώ δε μάλλον σε μία ομάδα με τις απαιτήσεις και την πίεση του τριφυλλιού) και είχε απλά αποδώσει πολύ ικανοποιητικά σ’ αυτόν τον κατά συνθήκη ρόλο, στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και του BCL με την φανέλα της «Ένωσης».

Η σεζόν…κουτσοβγήκε πέρσι, φέτος με Πέρι, Μέικον, Φερέλ να εναλλάσσονται στο κουμάντο της ομάδας ο Χάουαρντ μπορεί να αποδώσει αυτά που μπορεί παίζοντας δίπλα στον Παπαπέτρου στο 3. Καλό διάβασμα του παιχνιδιού, άμυνες, ενέργεια.

Την περασμένη σεζόν του έπεσε πολύ βαρύ το φορτίο του κατεβάσματος μπάλας και δεν ήταν εύκολο να το αντιμετωπίσει μόνος και χωρίς έναν point-guard που έχει την εμπειρία για να γεμίσει την θέση.

Έτσι ώστε να μην χρειάζεται να μείνει στο παρκέ περισσότερη ώρα απ’ όσο πρέπει και να «εκτίθεται» όταν τα πράγματα δεν του πήγαιναν καλά…

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News