Τελευταίο… καμπανάκι

Τελευταίο… καμπανάκι

Ο πρώτος γύρος του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να είναι αήττητος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της σεζόν 2007-’08.

Παράλληλα, οι «πράσινοι» βρίσκονται ήδη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και συνεχίζουν τη μάχη τους στο Top 16. Όλα καλά μέχρι εδώ, ωστόσο τώρα ξεκινούν τα κρίσιμα και η ομάδα του «τριφυλλιού» πρέπει να είναι πανέτοιμη ν” ανταποκριθεί.

[ads2]

“Πρέπει να δούμε τι θα φτιάξουμε από εδώ και πέρα. Όλοι οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχει σημασία τι κάναμε μέχρι τώρα, αλλά τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Η σεζόν τελειώνει σε αυτό το ματς και ξεκινά από το ματς της Πέμπτης”, σχολίασε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κηφισιά, όπου οι παίκτες του δεν παρουσίασαν καλό πρόσωπο και δικαιολογημένα είχε παράπονα.

Θυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός, έχει μπροστά του τον Ερυθρό Αστέρα εντός κι εκτός την Λοκομοτίβ Κουμπάν για το Top 16 ενώ στο Πρωτάθλημα θα υποδεχτεί τον Άρη και στις 25 Ιανουαρίου θα πάει στο ΣΕΦ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εκεί θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό, αν οι “πράσινοι” θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Γι” αυτό και ο τεχνικός του “τριφυλλιού” υπογράμμισε πως τώρα αρχίζει η σεζόν αφού από δω και στο εξής θα κρίνονται οι στόχοι της ομάδας.

Έλλειψη ενέργειας και λύσεων
Είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός στα τελευταία ματς δεν αποδίδει τα αναμενόμενα ή για την ακρίβεια συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμα και στα ματς του Πρωταθλήματος. Μέσα σε όλα αυτά οι “πράσινοι” θα στερηθούν τον Νίκο Παππά για τις επόμενες ημέρες και ακόμα δεν γνωρίζουν αν θα είναι στο ΣΕΦ. Όπως και να έχει η έλλειψη ενέργειας και λύσεων είναι εμφανής, σε μία περίοδο όπου οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες και τα δύσκολα ματς συνεχόμενα.

Οι “πράσινοι” επέλεξαν να μην ενισχυθούν πριν από το Top 16 αλλά ο παίκτης που θα πιέσει στην περιφέρεια λείπει και αυτό φαίνεται, αν και έως τώρα δεν είναι η μόνη ατέλεια. Το κομμάτι της ενίσχυσης έχει πέσει ξανά στο τραπέζι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει παρθεί κάποια απόφαση. Το βάρος έχουν σηκώσει συγκεκριμένοι παίκτες και είναι απόλυτα φυσιολογικό να κουράζονται, ανάμεσά τους βέβαια είναι ο Τζέιμς Γκιστ ο οποίος δίνει πάντα το κάτι παραπάνω.

Οι επιλογές έγιναν και ο Τζόρτζεβιτς έχει την ευθύνη για να τις διαχειριστεί ανάλογα ενώ ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από τους παίκτες του. Πέρα από την γενικότερη εικόνα της ομάδας, θέλει ατομική συγκέντρωση και προσπάθεια από τον καθένα αφού ειδικά σε ματς του Πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός είναι νωθρός και μέσα σε δέκα λεπτά καταφέρνει να επιβάλλει τον ρυθμό του.

Η εικόνα στο ματς με την Κηφισιά όπως άφησε να εννοηθεί και ο Τζόρτζεβιτς, ήταν το τελευταίο… καμπανάκι. Πλέον κάθε ματς θα παίζει ξεχωριστό ρόλο όσο πλησιάζουμε στην τελική ευθεία σε όλες τις διοργανώσεις, οπότε δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να συνεχιστεί η ίδια εικόνα.

sport24.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News