«Ταξίδι στην Αγγλία για Ρόμπερτς»

Τελειωμένη η μεταγραφή Ρόμπερτς στον Παναθηναϊκό

Ψηλά στη λίστα του Νίκου Νταμπίζα για τη θέση του εξτρέμ παραμένει σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Real News” ο Κάλουμ Ρόμπερτς, με τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού να μεταβαίνει προσφάτως στην Αγγλία, σ’ ένα ταξίδι που σχετίστηκε -και- με την περίπτωση του 22χρονου ακραίου.

Μάλιστα η Νιούκαστλ ανακοίνωσε ήδη την αποχώρησή του στο τέλος του μήνα, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με τους “πράσινους” έτοιμους να σπεύσουν.

Ο, οσονούπω, τέως “ανθρακωρύχος” είναι αριστεροπόδαρος, όμως μπορεί να παίξει και δεξιά και αριστερά στην επίθεση. Στην καριέρα του, επίσης, έχει αγωνιστεί στην κορυφή, ως δεύτερος επιθετικός, αλλά και ως “δεκάρι”. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Πρέμιερ Λιγκ δεν κατάφερε να αγωνιστεί. Τον Ιανουάριο λίγο έλειψε ν’ αγγίξει το όνειρο του, αλλά δεν το πέτυχε. Στις 19 εκείνου του μήνα ήταν στην αποστολή της ομάδας του στην εντός έδρας νίκη της με 3-0 επί της Κάρντιφ, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ράφα Μπενίτεθ. Το ίδιο συνέβη δέκα ημέρες αργότερα, στην εντός έδρας επικράτηση της Νιούκαστλ επί της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 2-1, στην τελευταία μάλιστα για φέτος ήττα των πρωταθλητών Αγγλίας.

Με την πρώτη ομάδα της Νιούκαστλ ο Ρόμπερτς μέτρησε δύο συμμετοχές. Αξέχαστη θα του μείνει η δεύτερη, στις 15/1/2019, όταν ξεκίνησε βασικός στον εκτός έδρας αγώνα για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου με τη Μπλάκμπερν. Έπαιξε δεξιός εσωτερικός μέσος και σημείωσε με σουτ το 0-2. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, το ματς πήγε στην παράταση και ο Ρόμπερτς αντικαταστάθηκε από τον Πέρεζ στο 94’ (2-4 προκρίθηκε η Νιούκαστλ). Το ντεμπούτο του το είχε πραγματοποιήσει στις 3 Ιανουαρίου του 2015, πάλι για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου, στην ήττα με 1-0 από τη Λέστερ (έπαιξε έντεκα λεπτά).

Έχει ουκ ολίγες φορές παραχωρηθεί ως δανεικός. Μόλις σε ηλικία 17,5 χρόνων πήγε στη Γκέιτσχεντ, που συμμετείχε στην Κόνφερενς (ερασιτεχνική κατηγορία). Έπαιξε σε τρία ματς και δεν σκόραρε. Το δεύτερο εξάμηνο της περιόδου 2016-2017 μετακόμισε στη Σκωτία και συγκεκριμένα στην Κιλμάρνοκ (δέκα αγώνες για το πρωτάθλημα και ένας για το Κύπελλο). Τελευταίος δανεισμός του αυτός φέτος για ένα μήνα στην Κόλτσεστερ, στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας, όπου μέτρησε τρεις συμμετοχές, (όλες ως αλλαγή και συνολικά 37 λεπτά συμμετοχής). Παρεμπιπτόντως, ο Άγγλος ακραίος κλήθηκε τρεις φορές στην Κ-20 των “λιονταριών” για ισάριθμες φιλικές αναμετρήσεις τον Οκτώβριο του 2016.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News