Τα... ξαναλένε για τον Βοτανικό!

Έτσι θα είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού - Η αποκάλυψη κατασκευάστριας εταιρείας (pics)

Περίπου 3 ώρες διήρκησε το απόγευμα της Δευτέρας (30/11) η ενημέρωση απ’ την πλευρά του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη προς τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, για το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης». Νέο… ραντεβού για να τα ξαναπούν…

Το θέμα ήταν το πρώτο στην ατζέντα του συμβουλίου, με τις υπόλοιπες παρατάξεις να εκφράζουν διάφορες ενστάσεις, τονίζοντας πως δεν έχουν λάβει ακόμη στα χέρια τους το υπογεγραμμένο μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας που υπέγραψαν στις 20 Νοεμβρίου όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, ενημερώνοντας τους υπόλοιπους συμβούλους ανέφερε: «Μιλάμε για ένα έργο εξαιρετικό σημαντικό. Μία μεγάλη χωροταξική και πολεοδομική παρέμβαση, ένα έργο εξαιρετικά σύνθετο. Έχει πολύ δρόμο ακόμα. Κανένας δεν έχει θριαμβολογήσει και δεν έχει ρίξει πυροτέχνημα από τον Δήμο. Έχουμε ένα βουνό μπροστά μας και πρέπει να το ανεβούμε μαζί με τους παράγοντες του έργου. Το κράτος, την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό».

Ο Κώστας Αλεξίου εκ μέρους της «Ανοιχτής Πόλης» ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση, μέχρι να πάρουν όλες οι παρατάξεις το μνημόνιο και το μελετήσουν, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αντιπρότεινε να κάνει την ενημέρωση και να επανέλθει το όλο θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση. Αναλύοντας τις λεπτομέρειες γύρω απ’ το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης», ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως «…θα δημιουργηθούν 300 εκατομμύρια ευρώ νέες επενδύσεις για θέσεις εργασίας. Υπογράψαμε ένα μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας. Ο Δήμος Αθηναίων, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΑΕΠ Ελαιώνα, που είναι η Alpha Bank και Η Τράπεζα Πειραιώς. Το μνημόνιο το έχει υπογράψει και ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Στη θέση του σημερινού γηπέδου του Παναθηναϊκού θα υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος 18 στρεμμάτων. Ένα ελεύθερο πάρκινγκ ως 700 θέσεων, ένα μουσείο και εντευκτήριο. Στο Βοτανικό προβλέπει ένα γήπεδο έως 40.000 θέσεων (UEFA, 4 αστέρων). Αθλητικές εγκαταστάσεις 7.000 μ. με κλειστό και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων. Ταυτόχρονα επρόκειτο να προχωρήσουν όλα τα αναγκαία έργα υποδομών.

Έχουμε κάνει ένα πρώτο υπολογισμό και έχουμε υπολογίσει ότι το συγκεκριμένο έργο στον Ελαιώνα θα πυροδοτήσει επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ. Το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται στα 163 εκατ. ευρώ. Το ίδιο το γήπεδο υπολογίζεται στα 72 εκατ. ευρώ. Την ευθύνη της χρηματοδότησης αναλαμβάνει το ελληνικό δημόσιο. Τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και του Δήμου θα τις καλύψουν οι ιδιώτες που εμπλέκονται στο έργο. Ο Δήμος Αθηναίων έχει τονίσει ότι αναλαμβάνει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα και εργαλεία για το γήπεδο μπάσκετ, το οποίο θα φτιαχτεί σε όμορο οικόπεδο μέχρι και 300 μ. μακριά από το γήπεδο. Τα έργα πρέπει να δημοπρατηθούν εντός του 20-21, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Μετά την τοποθέτηση από τον Κώστα Μπακογιάννη, οι παρατάξεις ενημερώθηκαν πως θα παραλάβουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας το μνημόνιο, για να το μελετήσουν και να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News