Τα θετικά και τα ερωτηματικά της απόκτησης Μακ

Τα θετικά και τα ερωτηματικά της απόκτησης Μακ

Οι παίκτες που ήρθαν στο ΟΑΚΑ διψούν για να αγωνιστούν, διαθέτουν τεράστιο κίνητρο για να προσφέρουν και να αναδειχθούν μέσω του Τριφυλλιού, πάνω σε αυτό το πλαίσιο έγινε κι η μεταγραφή του Σέλβιν Μακ.

Με κατανεμημένο ορθολογικά το συρρικνωμένο μπάτζετ, ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει ρόστερ που με κάποιες πινελιές ποιότητας, θα ήταν εξαιρετικό.

Στην πορεία θα φανεί αν ο Αμερικανός αποδειχθεί παγίδα στον σχεδιασμό του Τριφυλλιού, καθώς ο ταλαντούχος γκαρντ προσφέρει πολλά στην επίθεση, αλλά εν έτη 2020, το σώμα του δεν τον βοηθάει στα μετόπισθεν. Είναι μεν ψηλότερος από Σάικς και Τζάκσον αλλά το 1.91 στο σύγχρονο μπάσκετ είναι απλώς ΟΚ.

Ξεκινώντας, πάντως, από το κομμάτι της παραγωγής φάσεων και της ολοκλήρωσής τους, ο παίκτης είναι ένα όπλο που μπορεί να συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους πράσινους που θέλουν και τρίτο σημείο αναφοράς μετά τους Νέντοβιτς, Φόστερ.

Ο Μακ αρέσκεται στο να αναλαμβάνει ευθύνες, θέλει την μπάλα για να δημιουργεί αλλά για τον εαυτό του, έχει την ικανότητα να σκοράρει κατά ριπάς, ένας σκόρερ που αν βρει ρυθμό δύσκολα τον σταματάς. Το γεγονός ότι δεν αρέσκεται να σκύβει το κορμί του και να κυνηγά τον αντίπαλο είναι ένα πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Βόβορας, όπως επίσης το ερωτηματικό πως θα συνυπάρξει ο Σέλβιν με τον Νέντοβιτς, ο οποίος επίσης δεν είναι και ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου. Ερωτήματα που αναγκαστικά θα ψάξει να βρει το πώς θα απαντήσει ο Έλληνας τεχνικός, στην πρώτη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News