Τα πρώτα credit του κόουτς

Τα πρώτα credit του κόουτς

Πολύ καλός ο βαθμός που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας, πολλοί φίλοι του φοβόντουσαν τα χειρότερα και τώρα ανυπομονούν για το επόμενο παιχνίδι του Εξάστερου, το λες και κατόρθωμα!

Ο Γιώργος Βόβορας παρότι νεοσσός προπονητικά έχει ήδη δώσει κατεύθυνση και ταυτότητα στην ομάδα, παίρνοντας γρήγορα τα πρώτα credit.

Η άνευρη, αφελής ομάδα της προηγούμενης σεζόν με την παροιμιώδη αμυντική αδυναμία της περιφερειακής γραμμής που δημιουργούσε ανισορροπία κι έδινε στους αντιπάλους το ένα εύκολο σουτ μετά το άλλο, έχει αντικατασταθεί από σύνολο που ναι μεν δεν τρελαίνει με την ποιότητά του αλλά αφήνει στο παρκέ το 101% των δυνάμεών του. Πολλοί την προηγούμενη σεζόν θαμπώθηκαν από τα σολαρίσματα του Φριντέτ και του Ράις όμως ο προπονητής βλέπει πιο ρεαλιστικά το παιχνίδι. Ο νεαρός κόουτς ήταν πέρσι δίπλα σε Πεδουλάκη, Πιτίνο και κράτησε πολλά στο τεφτέρι του.

Το πρώτο πράγμα που κοίταξε να βελτιώσει ήταν η αμυντική πανοπλία, γι αυτό θέλει να μονιμοποιήσει τον Σαντ Ρος στον άσο, δίπλα σε Παπαπέτρου, Μήτογλου.

Έμαθε καλά το μάθημα ο Βόβορας το οποίο λέει πως όταν ένας περιφερειακός μαρκάρει με τα μάτια η ομάδα δεν θα γίνει ποτέ πρωτοκλασάτη όσα τρίποντα και αν μπουμπουνίσει ο λεγάμενος. Ακόμα κι η αντικατάσταση του Νικ Καλάθη πέρασε μέσα από την ομαδικότητα αφού δεν υπήρχαν λεφτά για παίκτη από πάνω ράφι.

Πέρσι όποιος κόουτς είχε ειδίκευση στα βραχυκυκλώματα έβρισκε τρόπο να αποκόψει τον Νικ από τους συμπαίκτες του, εξοστρακίζοντας από την εξίσωση τους συνήθεις αποδέκτες της δημιουργίας του: Παπαγιάννη, Παπαπέτρου, Τόμας, Μήτογλου, Ουάιλι. Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός μπορούσε να χάσει από οποιονδήποτε. Τι σχέση έχει η εικόνα που έβγαλε το τριφύλλι στη Βαρκελώνη, στη Ρωσία, με τη Φενέρ με το άψυχο σύνολο της χρονιάς 2019-2020;

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News