Τα πραγματικά δεδομένα για το μπάτζετ της σεζόν 2019-20

Το γκολ του Χατζηθεοδωρίδη σε ραδιοφωνική περιγραφή (audio)

To newspao.gr καταγράφει τα πραγματικά δεδομένα σχετικά από το πιθανό μπάτζετ για τη σεζόν 2019-20 στον Παναθηναϊκό.

Να θυμίσουμε, πως για τη φετινή σεζόν το μπάτζετ, μαζί με την εφορία, τα λειτουργικά έξοδα κλπ άγγιξε τα 5 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά την επόμενη σεζόν, οριστικά θα γνωρίζουμε μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας ΑΜΚ όταν και θα έχει κλείσει και τυπικά το θέμα “Pan Asia”, είτε θετικά, είτε (το πιθανότερο) αρνητικά.

Ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης θα επιθυμούσαν ένα μπάτζετ στα 10-11 εκ. ευρώ για του χρόνου, προκειμένου να ανέβει επίπεδο -ομαλά- η ομάδα.

Είναι δεδομένο πως οι ανανεώσεις που πρέπει να γίνουν (Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Διούδης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Σέχου, Κολοβέτσιος, Θεοχάρης, Κουρμπέλης, Ινσούα, Μαυρομμάτης, Κουντουριώτης) θα φέρουν αύξηση περίπου στο 1 εκ. ευρώ στο μπάτζετ. Οπότε αυτόματα διαγράφεται το αστείο σενάριο εφημερίδας περί αύξησης κατά -μόλις- 500.000 ευρώ. Φυσικά, δεν αποκλείεται κάποιος εκ των παραπάνω τελικά να αποχωρήσει, αλλά σίγουρα δεν θα αποχωρήσει η πλειοψηφία των παικτών, προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η αύξηση.

Από εκεί και πέρα, εφόσον ο Γιάννης Αλαφούζος μείνει μόνος του και δεν υπάρξει εισροή χρημάτων από άλλους επενδυτές, τότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν θα διπλασιαστεί το μπάτζετ. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πιθανή αύξηση κατά 3 εκ. ευρώ, ωστόσο -και πάλι- θα μπορούμε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα σε περίπου δύο μήνες.

Φυσικά, αν επιτευχθεί το θαύμα για άρση της ευρωπαϊκής ποινής, τότε οι συνθήκες για σοβαρή αύξηση στο μπάτζετ θα είναι ευνοϊκότερες.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News