Τα πιο επεισοδιακά ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού (vids)

Τα πιο επεισοδιακά ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού (vids)

Διαβάστε ένα μικρό “αφιέρωμα” με τα πιο επεισοδιακά ντέρμπι αιωνίων μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με αφορμή το σαββατιάτικο παιχνίδι των δύο ομάδων.

1 Ιουνίου 1930: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 8-2

Τα πρώτα καταγεγραμμένα επεισόδια στον ελληνικό αθλητισμό καταγράφηκαν το 1930. Ο Παναθηναϊκός υποδέχονταν τον Ολυμπιακό, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να είναι σίγουροι για την επικράτηση της ομάδας, έτσι ώστε έφεραν ένα ξύλινο φέρετρο μαζί τους προκειμένου να “κάνουν κηδεία” στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 8-2, παίρνοντας τη μεγαλύτερη νίκη που έχει σημειωθεί ποτέ στην ιστορία των δύο ομάδων. Μετά το τέλος του ματς, το φέρετρο διαλύθηκε και οι οπαδοί των δύο ομάδων “έπαιξαν ξύλο” έξω από τη Λεωφόρο.

17 Ιουνίου 1964: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1

Έπειτα από ένα υποτονικό παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 στους Αμπελόκηπους. Οι οπαδοί των δύο ομάδων…συμμάχησαν πιστεύοντας πως οι παίκτες “έστησαν” το παιχνίδι προκειμένου να γίνει επαναληπτικός και να αυξηθούν τα έσοδα των δύο συλλόγων. Τόσο ο κόσμος του Παναθηναϊκού, όσο και του Ολυμπιακού πήραν στο κυνήγι τους παίκτες, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που τις “έφαγαν” μέχρι να μπουν στα αποδυτήρια!

24 Mαρτίου 2002: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1

Ο Παναθηναϊκός υποδέχονταν τον Ολυμπιακό σε μία (ακόμη) σεζόν, όπου οι “πράσινοι” είχαν αδικηθεί από τη διαιτησία. Τα “σπασμένα” όλης της χρονιάς πλήρωσε ο διαιτητής Μάκης Ευθυμιάδης, ο οποίος έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να ισοφαρίσουν σε 1-1. Μετά το τέλος του αγώνα, οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησαν τον Ευθυμιάδη που αποχώρησε με ανοιγμένο κεφάλι από το γήπεδο.

18 Μαρτίου 2012: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού οπαδοί του Παναθηναϊκού ήρθαν στα χέρια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

22 Φεβρουαρίου 2015: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1

Έπειτα από αλλεπάλληλες προκλήσεις από τους Β. Μαρινάκη και Βίτορ Περέιρα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού εισέβαλε στο γήπεδο προκαλώντας σοβαρά επεισόδια.

21 Νοεμβρίου 2015: Δεν έγινε αγώνας

Το μοναδικό ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ. Ο διαιτητής Παππάς ανακοίνωσε πως το παιχνίδι δεν θα γίνει, αν και για πάνω από μια ώρα τα “πνεύματα” ήταν ήρεμα, με αποτέλεσμα ο κόσμος του Παναθηναϊκού να εξαγριωθεί και να μπει στο γήπεδο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News