Τα μαθήματα του Ζέλικο και ο ερχομός στο ΟΑΚΑ!

Βόμβα: «Ο Ομπράντοβιτς θα υπογράψει στον Παναθηναϊκό!»

Στο 3ο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” ο κόσμος της ομάδας θα υποδεχθεί για μια ακόμα φορά θερμά τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, τον προπονητή που λάτρεψε.

Ισως τον πρώτο στην ιστορία σε όλα τα ομαδικά τμήματα του Ομίλου που έπεισε την εξέδρα ότι η δουλειά του κόουτς μπορεί να είναι πραγματικά το μυστικό της επιτυχίας ενός συνόλου και σίγουρα αυτόν που έδειξε και στους πιο δύσπιστους ότι για να κάνεις καλά αυτή τη δουλειά δεν χρειάζεται να είσαι «στρατιώτης» και «σατανάς στον πάγκο» και «οπαδός της ομάδας»: αρκεί να εργάζεσαι με μέθοδο.

Καιρό τώρα προσεγγίζουμε την περίπτωση του Σέρβου master με λογιών λογιών συναισθηματικούς τρόπους και είναι λογικό: το πέρασμά του από τον σύλλογο δημιούργησε ένα είδος λατρείας – ο κόσμος καμάρωσε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τους Τούρκους της Φενέρ σαν ο Ομπράντοβιτς να ήταν ένας άνθρωπος που ξεπήδησε από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Αλλά πέρα από τους συναισθηματισμούς υπάρχει και η ίδια η δουλειά του, που στο πέρασμα 13 ετών ήταν πάντα πρωτοποριακή κι ενδιαφέρουσα, παίρνοντας αιχμάλωτο τον κόσμο που τόσο ήλπιζε φέτος να τον ξαναδεί στα πράσινα και τόσο πικράθηκε όταν τον είδε να διαλέγει την Παρτιζάν. Ευκαιρία για ένα ακόμα χειροκρότημα σε λίγες μέρες…

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News