Τα ειρωνικά σχόλια και ο μύθος του Εξάστερου!

Παναθηναϊκός - Ζενίτ: Αυτός ο παίκτης ξεχώρισε - Ποια η έκπληξη

Γούστο είχαν οι σκωπτικές, γεμάτες ειρωνεία επισημάνσεις των προπονητών του καναπέ στο ημίχρονο του αγώνα με τη Ζενίτ, όταν οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πως πήγαιναν για “30άρα”, την ώρα που οι πρωταθλητές πάσχιζαν να ξεπεράσουν τους 20 πόντους.

Στο τέλος του αγώνα όλοι στέκονταν στη μαχητικότητα της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη που είδε στα μάτια τον αντίπαλο ο οποίος προ ημερών διέλυσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έχει πάει στο φάιναλ φορ από το 2012, μπορεί να μετράει 10 χρόνια χωρίς Ευρωλίγκα, αλλά στο μεσοδιάστημα έχει κερδίσει όλα τα άλλα.

Κυρίως σε αυτή την περίοδο η μυθολογία του παρέμεινε σημαντικότερη από την πραγματικότητα του, αφού ο σύλλογος συνεχίζει να συλλέγει τίτλους και να στέκεται όρθιος εκεί που λες ότι είναι έτοιμος να καταρρεύσει.

Η μυθολογία συχνά …ποτίζει τα αποδυτήρια και προκαλεί πίστη που αναλαμβάνουν να κοινωνήσουν στους φρέσκους οι παλιοί: το κοινό της ομάδας (παρότι τέρμα απαιτητικό και πολλές φορές άδικο στις κρίσεις του) έχει εκπαιδευτεί να περιμένει πως με αυτή την ομάδα στο παρκέ μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News