Με τα χρήματα του Κλαβέρ παίρνεις παικταρά

Με τα χρήματα του Κλαβέρ παίρνεις παικταρά

Λένε πως «κάθε εμπόδιο για καλό», μένει να δούμε αν στη περίπτωση του Παναθηναϊκού αυτή η ρήση θα επιβεβαιωθεί.

Η αλήθεια είναι ότι οι Κυπελλούχοι Ελλάδας πήγαν να κάνουν μία ακόμη υπέρβαση με την απόκτηση του σπουδαίου, Βίκτορ Κλαβέρ, αλλά την «πάτησαν» από τον Ισπανό ατζέντη του και την τεράστια ανάγκη, που είχε και έχει η Μπαρτσελόνα για εγχώριους παίκτες.

[ads2]

Ο Παναθηναϊκός δεν θα «πεθάνει», που έχασε τον Κλαβέρ, η ζωή προχωράει και είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά. Κάτι άλλωστε, που κάνει από τη πρώτη στιγμή, που γνωστοποιήθηκε ότι ο πρώην παίκτης της Λοκομοτίβ Κουμπάν αποφάσισε να πάρει τον δρόμο για την Βαρκελώνη.

Κατ’ αρχάς να αναφέρουμε ότι θεωρούμε τον Κλαβέρ παίκτη από το πάνω, πάνω ράφι. Στο ΝΒΑ δεν έπιασε, για την Ευρώπη, όμως, είναι ο ιδανικός παίκτης. Και έτσι, όπως φτιάχνεται ο Παναθηναϊκός, κούμπωνε ιδανικά. Διότι, πέρα από την θέση «4», καλύπτει και το «3», εκεί, όπου οι «πράσινοι» θέλουν να δώσουν πολύ χρόνο στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Κλαβέρ, Χαραλαμπόπουλος και Πατ Καλάθης θα ήταν εξαιρετική σύνθεση για την θέση «3».

Πλέον, όμως, ο Παναθηναϊκός πάει σε άλλα μονοπάτια και δη στην απόκτηση του Μανουσάρ Μαρκοϊσβίλι. Ο Γεωργιανός δεν είναι Κλαβέρ, όσον αφορά στη ποιότητα. Θα λέγαμε με λίγα λόγια ότι είναι ένας τίμιος παίκτης. Με την ικανότητά του στο σουτ και με την διάθεσή του να παίξει πολύ καλή άμυνα.

Παίρνοντας τον Μαρκοϊσβίλι και ένα 4άρι, όπως βγαίνει από το ρεπορτάζ, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη γεμίζει από το «3» ως το «5», αλλά κάτι θα λείπει στα κόμπο γκαρντ. Τζέιμς, Καλάθης, Φελντέιν και Παππάς θα κάνουν αυτό, που πρέπει, αλλά έχοντας βλέψεις για το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας χρειάζεται κάτι ακόμα. Ετσι τουλάχιστον πιστεύουμε εμείς. Τι χρειάζεται;

Ενας Νίκος Ζήσης. ‘Η κάτι τέτοιο. Με τέσσερα κόμπο γκαρντ δεν είναι εύκολο να βγει η χρονιά. Αναφέρεται ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στον Λευτέρη Μποχωρίδη και θα του δοθεί χρόνος. Εμείς ευχόμαστε να προχωρήσει αυτή η διαδικασία και το παιδί να δικαιώσει τις προσδοκίες. Είναι πλέον άλλωστε 22 ετών και θα πρέπει να αρχίσει να βγάζει στο παρκέ τις υποσχέσεις, που είχε δώσει, όταν ήταν πιο μικρός.

Οταν, όμως, ξεκινάς μία νέα, μεγάλη προσπάθεια, έχεις πάρει τον Μπουρούση, τον Σίνγκλετον και τον Τζέιμς, πας να πάρεις και τον Κλαβέρ, μάλλον πρέπει να δυναμώσεις ακόμη περισσότερο την ομάδα σου. Και μιλάμε πάντα για το «1-2», γιατί στις υπόλοιπες θέσεις, όπως αναφέραμε, ο Παναθηναϊκός την έχει βρει ή θα την βρει την άκρη.

Οσον αφορά στο «4άρι», ναι, ο Κλαβέρ ήταν η ιδανική επιλογή, αλλά οι “πράσινοι” δεν θα δυσκολευτούν να βρουν τον αντικαταστάτη του. Η αγορά μπορεί να μην έχει σπουδαίους γκαρντ, έχει, όμως άφθονα «3άρια» και «4άρια».

Και με τα χρήματα, που δίνει ο Παναθηναϊκός, έχει την δυνατότητα να πάρει εξαιρετικό παίκτη. Της ποιότητας, δηλαδή, του Κλαβέρ. Η περίπτωση, όμως, του Ισπανού του έλυνε τα χέρια. Εκλεινε το «3-4» με την απόκτηση και του Πατ Καλάθη, έπαιρνε και «1-2» και ήταν σούπερ. Πλέον, όμως, παίρνοντας τον Μαρκοϊσβίλι και ένα «4άρι», στο «1-2» θα υπάρχει ένα κενό (όπως εμείς πιστεύουμε πάντα), εκτός αν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» έχουν κάτι στο νου τους, που δεν έχουμε εμείς.

Οπως και να έχει, το φετινό μεταγραφικό ταξίδι του Παναθηναϊκού και τεράστιο ενδιαφέρον έχει, και περιπέτεια, και αγωνία. Η διοίκηση κάνει το καλύτερο δυνατό σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς από την στιγμή, που έχουν χαθεί τα δύο τελευταία πρωταθλήματα και το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας αγνοείται από το 2012.

sdna.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News