Σύντομα θα φανούν οι προθέσεις του Βόβορα - Αυτά έπραξε ο Πρίφτης κι απέτυχε!

Θύμα... αρπακτικών!

Σύντομα θα φανούν οι προθέσεις του Γιώργου Βόβορα όσον αφορά τον σκελετό του Παναθηναϊκού.

Στα πρώτα του παιχνίδια ο Δημήτρης Πρίφτης είχε εισάγει man to man press σε όλο το γήπεδο με έμφαση την άρνηση στις εισαγωγικές πάσες, μετά από εύστοχο καλάθι. Ήθελε να βάλει πίεση στον αντίπαλο από την πρώτη πάσα και να κλέψει αυτή τη πάσα για να κερδίσει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Ο Κέντρικ Πέρι – που αρκετοί δεν ήθελαν ούτε να βλέπουν – ήταν το βασικό γρανάζι στη πίεση της πρώτης γραμμής. Οδηγούσε το χειριστή σε δύσκολες γωνίες πασαρίσματος με την τάση του να πιέζει, χωρίς να ήταν ο τοπ αμυντικός ή να τον βοηθά το ύψος του.

Το πάλευε πάντως σε μια άμυνα που αφορούσε το zonepress. Σε αυτό το σημείο οι πράσινοι προσπαθούσαν να οδηγήσουν το χειριστή στις πλάγιες γραμμές όπου ερχόταν και δεύτερος παίκτης.

Μέχρι εδώ καλά, το ζήτημα ήταν πως το έργο άλλαξε το φθινόπωρο με την ομάδα να είναι τρομερά soft και πολύ χαλαρή από το ξεκίνημα των αγώνων με αποτέλεσμα μετά να τρέχει και να μην φτάνει να καλύπτει διαφορές, δύσκολα πράγματα με την ποιότητα της να έχει κατέβει πολλά πατώματα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News