Η πικρία του Γκιστ: "Έφυγα λες και ήμουν έναν χρόνο στην ομάδα"

Ο Παναθηναϊκός ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ - Νίκη επί της Μπουντούτσνοστ και τώρα...play off!

Ο Τζέιμς Γκιστ δήλωσε πως δεν περίμενε να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, ενώ εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι μάθαινε τους τριφυλλιού καθυστερημένα.

Χαρακτηριστικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα sdna.gr:

«Περίμενα ότι θα επιστρέψω, σίγουρα. Είχα ένα σπίτι εδώ, ζούσα για πέντε χρόνια στο ίδιο σπίτι στην Ελλάδα. Δεν σκόπευα να μετακομίσω και να αλλάξουν όλα. Δεν ήξερα πού θα πάω, δεν σκεφτόμουν κάτι τέτοιο. Κοίτα, ξέρω πως η προηγούμενη σεζόν δεν ήταν η καλύτερή μου. Ως άνδρας βλέπω τον καθρέφτη και λέω ότι δεν έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Όμως, δεν περίμενα πως δεν θα επιστρέψω. Ήμουν τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ξέρουν τι παίκτης και τι άνθρωπος είμαι. Όσοι ανήκετε στα media με βλέπετε όταν παίζω, δεν με ξέρετε προσωπικά, όπως με ξέρουν οι άνθρωποι και η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Τους έβλεπα κάθε μέρα, μιλούσαμε. Ήταν μια έκπληξη αυτό που έγινε. Αυτό είναι όμως. Είναι η απόφασή τους, η επιλογή τους, δεν μπορώ να την αλλάξω. Πολλοί μου έλεγαν: “Γιατί έφυγες από τον Παναθηναϊκό;”, “Γιατί πήγες εκεί;”, “Γύρνα στην ομάδα”, “Γιατί πήγες εκεί για τα χρήματα;”. Δεν ήταν απόφασή μου. Δεν ήταν απόφασή μου να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός δεν με ήθελε. Αν με ήθελε, θα ήμουν εκεί. Δεν μπορώ να το ελέγξω αυτό. Μια άλλη ομάδα με ήθελε, μου έδωσε χρήματα και πήγα εκεί. Έτσι είναι η ζωή ενός παίκτη. Ακόμα και στις δουλειές. Υπογράφεις ένα συμβόλαιο στη δουλειά σου για κάποια χρόνια. Μπορεί να υπογράψεις κάπου αλλού μετά και να πας σε άλλη χώρα. Έτσι είναι η ζωή. Πολλές φορές δεν είναι απόφαση του παίκτη. Απόφαση του παίκτη είναι όταν έχεις τρεις ή τέσσερις ομάδες που σε θέλουν. Όμως, σε τελική ανάλυση, η απόφαση δεν είναι δική σου, γιατί δεν ξέρεις ποιος σε θέλει. Δεν μπορείς να πεις: “Θέλω να μείνω εδώ”. Όχι. Αν η ομάδα δεν σε θέλει, δεν θα σε πληρώσει. Δεν θα σε κρατήσει».

– Δεν υπήρξε καμία συνομιλία; Ξέρεις, η προφανής ερώτηση θα ήταν αν υπήρξε κάποια οικονομική απόσταση ή κάποια διαφωνία για τον ρόλο σου. Όμως, δεν μιλήσατε καθόλου;

«Όχι. Κανένας δεν με κάλεσε, κανένας δεν μου είπε κάτι. Ο Γιαννακόπουλος δεν με πήρε, ο Μάνος δεν με πήρε, ο Πεδουλάκης δεν με πήρε. Κανένας από την ομάδα δεν μου είπε κάτι. Δεν με ενημέρωσαν πως δεν θα επιστρέψω, αρχικά μάθαινα τις προθέσεις από το διαδίκτυο. Αρκετό καιρό μετά το τέλος του πρωταθλήματος, υπήρξε μία επαφή με τον ατζέντη μου, στην οπόια ήταν σαφές πώς δεν ήμουν στα πλάνα της ομάδας και πως πρέπει να κινηθούμε προς μια νέα κατεύθυνση. Όπως σου είπα, ήθελα να πάω στο σπίτι μου και να αφήσω τα πράγματά μου εδώ. Δεν σκόπευα να φύγω. Δεν ήμουν προετοιμασμένος γι’ αυτό. Δεν σκεφτόμουν πως δεν θα γυρίσω, για πολλούς λόγους. Όχι μόνο για το μπάσκετ. Είχα αρχίσει να σκέφτομαι πως η Αθήνα είναι το σπίτι μου. Είναι μια απίστευτη πόλη. Δεν ήμουν προετοιμασμένος. Κανένας δεν με πήρε να μου πει: “Τζέιμς, σκεφτόμαστε να μην συνεχίσουμε μαζί. Θα κινηθούμε προς μια άλλη κατεύθυνση”. Δεν υπήρξε ένα τηλεφώνημα από ανθρώπους που έβλεπα κάθε μέρα επί 7 χρόνια. Ήταν δύσκολο για εμένα ότι μάθαινα τις προθέσεις από το διαδίκτυο. Ήμουν στην ομάδα επτά χρόνια, η ομάδα υπέγραφε νέους παίκτες στη θέση μου και δεν με είχε καλέσει κανείς να μου πεί πώς δεν ήμουν στα πλάνα. Ουσιαστικα έφυγα σα να ήμουν στην ομάδας για έναν χρόνο».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News