Η «συμβουλή» του Κώστα Αντωνίου για… Λέτο!

Η «συμβουλή» του Κώστα Αντωνίου για… Λέτο!

Το καλοκαίρι του 2009, μόλις ο Παναθηναϊκός έριξε τη βόμβα με την απόκτηση, του πρώην «ερυθρόλευκου» (όχι μόνο λόγω Λίβερπουλ, αλλά και… Ολυμπιακού), Σεμπάστιαν Λέτο, το μυαλό όλων πήγε στα «καμώματα» του Αργεντινού στους Πειραιώτες.

Τα δεκάδες επεισόδια, τις γκρίνιες, αλλά και τις… μπαλιές στον Ερνέστο Βαλβέρδε!

[ads2]

«Τώρα θα δείτε, τι θα συμβεί! Βάλατε μια βραδυφλεγής βόμβα στα αποδυτήρια…» έλεγαν με πονηρό χαμόγελο οι «ερυθρόλευκοι» ρεπόρτερ, έχοντας προφανώς ανάλογη «ενημέρωση» από τους κύκλους του επίσημου Ολυμπιακού, που ήθελε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός «πλέρωσε» και τον απέκτησε!

Στις «ερυθρόλευκες» κατινιές, απαντούσε ο (τότε) τεχνικός διευθυντής, Κώστας Αντωνίου, λέγοντας ότι στον Παναθηναϊκό ο Λέτο θα είναι τύπος και υπογραμμός, φτάνει να έχει την ανάλογη διαχείριση – μεταχείριση!

Και είχε δίκιο. Ο Αργεντινός έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο για 2,5 χρόνια, πριν τον αναλάβει το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού και τον ξεπαστρέψει!

Η εξήγηση που είχε δώσει τότε ο Αντωνίου, σε όσους τον ρωτούσαμε για τον Λέτο, θα έπρεπε να την έχει κατά νου και ο Αντρέα Στραματσόνι με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Τότε, λοιπόν, ο Αντωνίου είχε εξηγήσει την αλλαγή στη συμπεριφορά του Λέτο, στη διαχείρισή του! Όπως έλεγε χαρακτηριστικά στον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε του είχε κάνει τα νεύρα κρόσια. Και δεν είχε και άδικο. Ο Βαλβέρδε τον είχε τρελάνει στα καψώνια, με την ταμπελίτσα με το νούμερό του να είναι μόνιμα αναμμένη.

Τη σεζόν 2008-09 με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε 37 παιχνίδια σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, εκ των 29 ως αλλαγή! Μόλις στα 19 ήταν βασικός και βγήκε… Και στα 10 μπήκε ως αλλαγή!

Στον Παναθηναϊκό ο Λέτο αγωνίστηκε την τριετία 2009-11, με 94 συμμετοχές εκ των οποίων 79 βασικός!

Συγκεκριμένα ανά σεζόν:
2009-10: Συμμετοχές 44, εκ των οποίων 34 βασικός. Σε αυτά κατέγραψε 18 90λεπτα.

2010-11: Συμμετοχές 28, εκ των οποίων 25 βασικός και 21 «καθαρά» 90λεπτα!

2011-12: Συμμετοχές 22, των οποίων 20 βασικός και 18 «καθαρά» 90λεπτα και ένα 120λεπτο!

(Φυσικά μιλάμε για τη σεζόν που δεν ολοκλήρωσε ποτέ, αφού τέθηκε νοκ άουτ στα τέλη του Ιανουαρίου (25/1, Λεβαδειακός).

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι στον Παναθηναϊκό ο Λέτο ήταν βασικό στέλεχος και δεν είχε την απειλή του… παλαίμαχου Τζόρτζεβιτς. Αυτό τον βοήθησε τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά.

Όμως κάτι ανάλογο έγινε και την περσινή σεζόν και ο Αργεντινός ήταν αποκάλυψη για τον Παναθηναϊκό.

Έτσι παρ’ ότι ήρθε χωρίς… προετοιμασία, στα τέλη του Ιανουαρίου, πρόλαβε και αγωνίστηκε σε 12 ματς, εκ των οποίων 11 βασικός. Μάλιστα όλα τα ματς ήταν συνεχόμενα! Σχεδόν τα μισά (6) ήταν 90λεπτα!

Φέτος ο 29χρονος επιθετικός φαίνεται να μην είναι στα βασικά πλάνα του Στραματσόνι και αυτό θα πρέπει να το προσέξει ο Ιταλός.

Αφενός γιατί δεν θα πρέπει να χάσει έναν τόσο ποιοτικό ποδοσφαιριστή αφετέρου γιατί ο Λέτο θέλει μια ιδιαίτερα μεταχείριση. Το είχε πει και ο Αντωνίου και καλό θα είναι να το έχουν κατά νου…

Sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News