Συλλυπητήρια και από Ερασιτέχνη για Παπαεμμανουήλ

“Έφυγε” ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ (1939 - 2020)

Μετά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Ερασιτέχνης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον χαμό του Ανδρέα Παπαεμμανουήλ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για τον χαμό του σπουδαίου ποδοσφαιριστή του «τριφυλλιού» Ανδρέα Παπαεμμανουήλ σε ηλικία 81 ετών.

Ο Φαληριώτης άσος του Παναθηναϊκού αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Συλλόγου αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον Παναθηναϊκό αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Αγωνίστηκε με την αγαπημένη του «πράσινη» φανέλα για μια δεκαετία περίπου (1959-1969) και έλαβε μέρος σε 196 αγώνες Α΄ Εθνικής πετυχαίνοντας 80 γκολ και 17 στο Κύπελλο. Στα κύπελλα Ευρώπης συμμετείχε σε 13 αγώνες και σκόραρε μια φορά. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε 6 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «κούνελος» διετέλεσε και προπονητής του Παναθηναϊκού την σεζόν 1980-81 ενώ συνολικά είχε και 16 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα.

Ήταν ο πρώτος σκόρερ σε επίσημο ευρωπαϊκό ματς για τον ΠΑΟ ενώ είχε σημείωσε και το ιστορικό εκτός έδρας χατ τρικ με τον Ολυμπιακό (1-4 το 1960).

Οι οπαδοί του ΠΑΟ τον λάτρεψαν και για χρόνια του τραγουδούσαν το εξής σύνθημα

«Έχουμε και τον κούνελο, που γήπεδα οργώνει που αντί για πόδι δεξιό έχει ένα κανόνι»…»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News