Συγκλονιστικός Μπατίστ: Δημοπρατεί πράγματα από τον Παναθηναϊκό για να βοηθήσει τους πυρόπληκτους!

Μπατίστ για Παναθηναϊκό: "Δεν ήξερα που πήγαινα - Η ανατριχίλα του ΟΑΚΑ"

Ο Μάικ Μπατίστ θα δημοπρατήσει πράγματα από την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, για να βοηθήσει τους πυρόπληκτους στη χώρα μας.

Αναλυτικά όσα είπε ο μέχρι πρότινος assistant coach των Ορλάντο Μάτζικ στην εκπομπή «24 δευτερόλεπτα» της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και τον Κώστα Σωτηρίου:

«Κάθε μέρα που ξυπνάω νιώθω ευλογημένος, γιατί δεν είναι κάτι δεδομένο να είσαι υγιής. Όταν βλέπω στις ειδήσεις τέτοια δυσάρεστα νέα, όπως οι φωτιές στην Ελλάδα, μαυρίζει η ψυχή μου και προσπαθώ να το διαχειριστώ.

Τις προηγούμενες μέρες προσπαθούσα να σκεφτώ τρόπους για να βοηθήσω τον κόσμο. Σκέφτηκα να μαζέψω χρήματα μέσα από μία ηλεκτρονική διαδικασία. Θα δημοπρατήσω κάποια πράγματα από την προσωπική μου συλλογή που έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό. Αυτά που προσφέρω είναι το τρόπαιο που πήρα, όπως κάθε παίκτης μετά το Final Four 2009, τα παπούτσια που φορούσα στον τελικό του 2011 με τις υπογραφές όλων των παικτών και μία φανέλα με τα έξι αστέρια με την οποία έπαιζα τη σεζόν 2011-12.

Νιώθω ενθουσιασμένος που μπορώ να βοηθήσω γιατί έζησα στην Ελλάδα για δέκα χρόνια και πραγματικά την αισθάνομαι σαν το δεύτερο σπίτι μου. Όταν ανοίγω την τηλεόραση θέλω να ακούω μόνο ευχάριστα πράγματα για την χώρα και τώρα υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους από αυτή την οικολογική καταστροφή.

Το καλοκαίρι του 2008, ήμουν παίκτης του Παναθηναϊκού και βρισκόμουν στο Όκλαντ, μία περιοχή που υποφέρει συχνά από πυρκαγιές, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Εκείνη τη φορά επί δύο-τρεις ώρες ήμασταν σε συναγερμό και ετοιμαζόμασταν να εκκενώσουμε την περιοχή. Γι’ αυτό τον λόγο νιώθω ευαισθησία για τους ανθρώπους στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους.

Τις επόμενες μέρες θα έρθω στο δεύτερο σπίτι μου, έχω να δω την Ελλάδα τέσσερα χρόνια. Θα έρθω για λίγες μέρες, για να δω φίλους και γνωστούς και να ζήσω όλα αυτά τα συναισθήματα που μου δημιουργεί αυτή η χώρα. Το προγραμμάτιζα πριν εμφανιστεί ο κορωνοϊός, όμως τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν το επέτρεψαν.

Έχει αποχωρήσει ο πρώτος προπονητής από τους Ορλάντο Μάτζικ, οπότε όλοι από το τεχνικό επιτελείο είμαστε ελεύθεροι. Ωστόσο θα προσπαθήσω να παραμείνω στο ΝΒΑ ως βοηθός προπονητή και να συνεχίσω να είμαι στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

Περίμενα ότι κάποια στιγμή ο Γιάννης θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είναι ο πιο δουλευταράς σε όλο το ΝΒΑ. Έχει μία απίστευτη νοοτροπία και αν δείτε τον τρόπο που μιλάει θα καταλάβετε τον χαρακτήρα του. Ανυπομονώ να δω πως θα τα πάει το Μιλγουόκι την επόμενη χρονιά, μετά το πρωτάθλημα που πήρε, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι ο Γιάννης θα πάρει κι άλλο πρωτάθλημα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News