Συγκίνησε ο Τσαρτσαρής: «Θα λείψει από όλους ο Θανάσης»

Το απίστευτο ρεκόρ του Τσαρτσαρή στους τελικούς

Τη σημασία ενός παράγοντας σαν τον Θανάση Γιαννακόπουλο υπερτόνισε ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος συγκίνησε με τα λόγια του, καθώς γυρνούσε στο μυαλό του το χρόνο πίσω.

Διαβάστε τις δηλώσεις που έκανε στο sdna.gr.

Για το αν θυμάται κάποιο συγκεκριμένο συμβάν«Είναι τόσα μα τόσα πολλά και δεν χρειάζεται να μπούμε στη διαδικασία να αναφέρουμε συγκεκριμένα πράγματα. Ο Θανάσης ήταν ο άνθρωπος που έλεγε πάντα αυτό που σκεφτόταν. Θα λείψει απ’ όλους».

Για το πόσο άλλαξε τον Παναθηναϊκό: «Με τα δύο αδέρφια είναι δεδομένο ότι άλλαξαν την ιστορία του Παναθηναϊκού. Εγώ θα το πήγαινα και ένα βήμα πιο πέρα και θα έλεγα ότι άλλαξαν την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Με τις επενδύσεις του κατάφεραν να αλλάξουν τον εγχώριο επίπεδο ενώ καταφέραμε σαν Παναθηναϊκός να πάρουμε ευρωπαϊκούς τίτλους, αρχής γενομένης από τη μεγάλη ομάδα του 1996».

Για το κενό που αφήνει από δω και πέρα: «Αυτοί οι παράγοντες όπως ο Θανάσης Γιαννακόπουλος λείπουν από τον χώρο του αθλητισμού. Γενικότερα λείπει ο ρομαντισμός, ο οποίος τον διέκρινε. Παρόλα αυτά η ζωή συνεχίζεται και υπάρχουν άνθρωποι που θα συνεχίσουν το έργο του, οι οποίοι θα πρέπει να παίρνουν παράδειγμα από τον Θανάση και τον Παύλο».

Για το πως έχει βοηθήσει η παρουσία του τον ελληνικό αθλητισμό:«Ουσιαστικά αυτό που έκανε είναι πέρασε το μπάσκετ από τον ερασιτεχνισμό στον επαγγελματισμό. Έστησε μία ομάδα αυτός και ο κύριος Παύλος μ’ όλα τα επαγγελματικά εχέγγυα για να δουλεύει και να μπορεί να πρωταγωνιστεί η ομάδα. Φυσικά βοήθησαν οικονομικά και σε δύσκολες εποχές, με το “βάρος”  να πέφτει πάνω στις πλάτες τους. Τέλος νομίζω ότι έδειξαν τον δρόμο και στους υπόλοιπους για το πως θα κινηθούν».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News