Το summer camp και ο καθηγητής... Τσάρι!

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο summer camp της ακαδημίας του Παναθηναϊκού είχαν την ευκαιρία να κάνουν… σεμιναριακή προπόνηση υπό τις οδηγίες Κώστα Τσαρτσαρή, Γιώργου Καλαϊτζή και Γιάννη Σιούτη.

Αναλυτικά:

[ads2]

Προπόνηση «σεμιναριακού» χαρακτήρα περιελάμβανε η 5η μέρα του Summer Camp της Ακαδημίας μας από τρεις καταξιωμένους ανθρώπους του μπασκετικού χώρου, τον Κώστα Τσαρτσαρή, τον Γιώργο Καλαϊτζή και τον Γιάννη Σιούτη.

Οι νεαροί αθλητές χωρίστηκαν σε γκρουπ από τους τρεις προπονητές της Ακαδημίας μας με στόχο την ατομική βελτίωση του κάθε παιδιού.

Στο περιθώριο της προπόνησης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ψυχολόγο της Ακαδημίας μας, Μάνο Τσαγκαράκη θέτοντάς του πολλά σημαντικά ερωτήματα. Μερικά από αυτά:

Τι σημαίνει έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου;

“Είναι η ικανότητα του να δω και να συνειδητοποιήσω τι έχω καταφέρει μέχρι στιγμής από το πιο απλό έως το πιο απαιτητικό, το οποίο δίνει τη δύναμη και το κίνητρο στο άτομο να θέσει ως στόχο κάτι πιο δύσκολο”.

Πώς να φέρουμε τους στόχους μας υπό έλεγχο;

“Ο έλεγχος είναι μια εσωτερική διαδικασία που συνδέεται με την προσαρμοστικότητα σε μια παρούσα , ρεαλιστική κατάσταση κι όχι με ένα ιδανικό σενάριο του μυαλού μας. Η συνειδητοποίηση κάποιων ανώτερων θεμελιωτικών τεχνικών, όπως η ικανότητα να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις, η επίλυση προβλημάτων και κυρίως η πρόβλεψη του παιχνιδιού, η οποία περιλαμβάνει τόσο το κομμάτι της επιτυχίας όσο και αποτυχίας. Όλα αυτά προβάλουν την έννοια της μάθησης κι όχι το άμεσο αποτέλεσμα με απώτερο σκοπό τη δόμηση του αθλητή και την υψηλή αίσθηση ελέγχου”.

Τι σημαίνει αθλητισμός και μπάσκετ για τα παιδιά;

“Το μπάσκετ είναι το θέλω μου, δηλαδή το γεγονός ότι δομώ τη συναισθηματική μου νοημοσύνη την οποία κανένας δε μπορεί να κρίνει παρά μόνο το ίδιο το άτομο”.

Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο να πάρει το λόγο το κάθε παιδί και να διηγηθεί μια ιστορία από την οποία άντλησε εμπιστοσύνη στον εαυτό του και υπερηφάνεια. Κατά αυτόν τον τρόπο οι νεαροί αθλητές ήρθαν σε επαφή με το επικοινωνιακό κομμάτι του μπάσκετ προάγοντας έτσι τη συνεκτικότητα της ομάδας.

πηγή: sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News