Στράμα αν το πετύχεις και αυτό...Καθάρισες!

ΕΠΙΚΟ! 11 tweets για τη ζακέτα του Στραματσόνι

Η σεζόν ξεκίνησε και επίσημα από το βράδυ της Πέμπτης.

Και ξεκίνησε πολύ καλά. Το 1-0, βέβαια, επί της ΑΪΚ δεν του έχει ακόμα εξασφαλίσει την πρόκριση στα play offs του Europa League, αλλά τα δείγματα γραφής ήταν άκρως θετικά.

[ads2]

Εικόνα για την αγωνιστική αξία των παικτών που ήρθαν είχαμε και από τα φιλικά παιχνίδια, ωστόσο τα επίσημα είναι πάντα διαφορετικά.

 Προσωπικά, το πιο σημαντικό πόρισμα από την πρώτη επίσημη εικόνα του Παναθηναϊκού έχει να κάνει με το γεγονός της νοοτροπίας. Ο Αντρέα Στραματσόνι ξεκάθαρα βάζει τη σφραγίδα του σε αυτή την ομάδα. Είναι πέρα για πέρα δικιά του και από εδώ και πέρα θα κριθεί. Δίκαια και αυστηρά, όπως αρμόζει στις απαιτήσεις ενός τέτοιου συλλόγου.

Όλες οι επιλογές στις οποίες προχώρησε ο Ιταλός τεχνικός δεν είχαν να κάνουν μόνο με τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά και την ποιότητα που δίνουν στο «τριφύλλι», ειδικά από τη μέση και μπροστά. Σε μεγάλο βαθμό είχαν να κάνουν με τη νοοτροπία που κουβαλούν. Και γι’ αυτό έδωσε έμφαση στο να αποκτήσει διεθνείς παίκτες με εμπειρίες και παραστάσεις.

Ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια έπασχε σε αυτό το κομμάτι. όΤαν ένα παιχνίδι «στράβωνε», όταν δεν εξελισσόταν όπως θα περίμεναν οι παίκτες του, αντικρίζαμε την πλήρη αποδιοργάνωση. Πανικός, λάθη και σφαλιάρες τύπου… Καμπάλα. Κι όχι μόνο.

Δεν το έκρυψε πότε ο «Στράμα» άλλωστε πως αυτός είναι ο μεγάλος του στόχος. Να αλλάξει τη νοοτροπία στην ομάδα. Ένα στοιχείο που κάνει τη διαφορά και ξεχωρίζει τους μεγάλους συλλόγους από τους υπόλοιπους.

Εδώ έρχεται να «κολλήσει» και το γεγονός ότι λείπουν οι Έλληνες από την ενδεκάδα. Σε κανέναν μας δεν αρέσει αυτό. Ξενίζει. Αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές με σωστή ποδοσφαιρική νοοτροπία. Κι όσοι υπάρχουν προτιμούν πλέον το εξωτερικό από το διεφθαρμένο ελληνικό ποδόσφαιρο.

πηγή: leoforos.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News