Στόπερ, χαφ, φορ: Θέλει... γκολ και προσωπικότητες

Οι μεταγραφές θα περνούν από κόσκινο...

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να κινείται σε ρυθμούς χελώνας όσον αφορά την επικείμενη ενίσχυσή του στην παρούσα μεταγραφική περίοδο και ο λόγος είναι προφανής.

Το «Μνημόνιο» που εξακολουθεί να εφαρμόζει ο Γιάννης Αλαφούζος και κατ’ επέκταση το πενιχρό μπάτζετ που καλούνται να διαχειριστούν ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης, οι οποίοι ξεψαχνίζουν τις διεθνείς αγορές για παίκτες χαμηλού κόστους με όσο το δυνατόν υψηλότερη ποιότητα και χαρακτηριστικά που απουσίαζαν από το περσινό έμψυχο δυναμικό.

Το εγχείρημά τους είναι σαφώς εξαιρετικά δύσκολο, καθώς είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να αναζητήσουν ελεύθερους ποδοσφαιριστές με ταβάνι τις 250.000 ευρώ ή έστω δανεικούς με παρεμφερή συμβόλαια.

Ολα γίνονται ακόμη δυσκολότερα εάν προσθέσει κανείς τις εύλογες αγωνιστικές προδιαγραφές που απαιτεί ο Δώνης για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Τι έχει ζητήσει ο προπονητής του Παναθηναϊκού και αναζητεί από κοινού με τον Νίκο Νταμπίζα; Ισχυρές προσωπικότητες, φιλοδοξία και… γκολ!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Για το κέντρο της άμυνας οι «πράσινοι» έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα χαρακτηριστικά που αρχικά λογίζονταν ως ιδιαίτερης σημασίας, όπως για παράδειγμα το ύψος/ικανότητα στον αέρα και η ηλικία (κάτω των 30 ετών).

Στην παρούσα χρονική στιγμή αυτό που προτάσσεται είναι η προσωπικότητα και οι παραστάσεις των υποψήφιων στόπερ να εμπεριέχονται σε τέτοιο βαθμό που να μπορούν να εμπνεύσουν τους συμπαίκτες τους και συνολικά την αμυντική γραμμή της ομάδας. Και ας είναι πάνω από 30 ετών και ας έχουν λιγότερο μπόι από 1,85 εκ.

Στη μεσαία γραμμή η βασική προτεραιότητα η οποία τίθεται για τους δύο ακραίους που αναζητούν οι «πράσινοι» εξακολουθεί να είναι η ταχύτητα και το «ένας εναντίον ενός», αλλά δίπλα σε αυτά τα στοιχεία έχει προστεθεί το… γκολ. Να έχουν δηλαδή το βιογραφικό εκείνο που θα πιστοποιεί ότι διαθέτουν έφεση στο σκοράρισμα και να μην περιμένει η ομάδα την επόμενη σεζόν μόνο από τους επιθετικούς να στέλνουν την μπάλα στο «πλεχτό».

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι το κύριο για τη θέση του στράικερ. Θα έλεγε κανείς απολύτως φυσιολογικά εξαιτίας της φύσης της συγκεκριμένης θέσης, με έναν επιθετικό κορυφής του τύπου του πρώην γκολτζή του ΠΑΣ Γιάννινα, Πέδρο Κόντε, ο οποίος σημειωτέον είχε ανακαλυφθεί στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας.

Οσον αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής, τόσο στο 6άρι όσο και στο 8άρι που αναζητούνται ο κοινός παρονομαστής είναι η επιθετικότητα στο μαρκάρισμα και τις μονομαχίες. Εάν εντοπιστεί 8άρι με έφεση στο σκοράρισμα, θα ήταν το ιδανικό.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι πριν τις αρχές του Ιουλίου και την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας για τη νέα σεζόν, δύσκολα θα έχουν υλοποιηθεί περισσότερες από δύο μεταγραφικές προσθήκες. Οι υπόλοιπες εικάζεται ότι θα μπουν στην τελική ευθεία στα μέσα Αυγούστου.

Πηγή: ΕΦΣΥΝ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News