Στον τελικό ο Παναθηναϊκός, απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης! (vids)

Στον τελικό ο Παναθηναϊκός, απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης! (vids)

Με εξαιρετικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση ο Παναθηναϊκός του Ντέγιαν Ράντονιτς (86-71) σκόρπισε χαμόγελα στα «αποκαλυπτήρια» της ομάδας απέναντι στην Εφές. Το παιχνίδι ολοκλήρωσε μισή ντουζίνα παικτών με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ η ομάδα συνολικά έδειξε χαρακτήρα, όταν οι Τούρκοι επιδίωξαν να ισορροπήσουν το σκορ.

Με ένα γρήγορο 5-0 από Καλαϊτζάκη – Ουίλιαμς ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο προβάδισμα στη βραδιά. Τη σκυτάλη πήρε ο Ουόλτερς 7 πόντους σε μερικά δευτερόλεπτα με διείσδυση, τρίποντο και κλέψιμο για λέι απ. Ο Ουίλιαμς έκανε το 16-7 για το πρώτο τάιμ άουτ του αγώνα από τον Αταμάν. Από λάθη των Καλαϊτζάκη και Άντριους η Εφές έκανε ένα 5-0 για το 23-16 στο 8,5 αναγκάζοντας τον Ράντονιτς να διακόψει εκείνος το παιχνίδι.




Το ενθαρρυντικό ξεκίνημα του Γκουντάιτις και οι 5 πρώτοι του πόντοι οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο +12 (32-20) στις αρχές της β’ περιόδου. Ο Πλάις έκανε τάπα στον Καλαϊτζάκη, εν συνεχεία, ο ίδιος παίκτης ευστόχησε σε τρίποντο για το 44-29 με τον Μαυροβούνιο τεχνικό του Τριφυλλιού να παίρνει τάιμ άουτ. Αισίως ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ημίχρονο στο +17 με τρίποντο του Ουόλτερς να μη μετράει στο φινάλε του πρώτου μέρους.




Ο Παναθηναϊκός κρατούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι το 38ο λεπτό. Με εντυπωσιακό τρόπο ο Κλάιμπερν μείωσε στους 12 πόντους, ενώ τρίποντο του Μπομπουά έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο (62-53). Με κλέψιμο και αντιαθλητικό ο Λι κράτησε απόσταση την Εφές. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν λύγισε στις «πιέσεις» των Τούρκων και με αρκετούς εκφραστές στις επιθέσεις του, έφθασε τους 82 πόντους στο 37′. Στην αντίπερα όχθη, οι πράσινοι συνέχισαν να τρέχουν ασταμάτητα και να βγάζουν αρκετές άμυνες.




Οι περίοδοι: 27-16, 51-34, 67-59, 86-71

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News