«Στον "αέρα" η μεταγραφή Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό»

Βιγιαφάνιες: «Θέλω να επιστρέψω»

Ένα βήμα μπροστά και… τρία πίσω σημειώνονται διαρκώς στην υπόθεση της επιστροφής του Λούκας Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό και με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, η μεταγραφή του Αργεντινού, είναι κυριολεκτικά στον «αέρα».

Με ορατό πλέον τον κίνδυνο, ακόμη και να «χαλάσει», αν και είναι δεδομένο πως όλες οι πλευρές θα εξαντλήσουν τα περιθώρια μέχρι τέλους. Το σίγουρο πάντως είναι, πως δεν υπάρχει ακόμη καμία συμφωνία, ούτε συντάσσονται συμβόλαια, ούτε τίποτε σχετικό…

Το βράδυ της Τετάρτης (01/07), ο δικηγόρος του «Βίγια» κατάφερε να συμφωνήσει προφορικά με τη Μαζατλάν (πρώην Μορέλια Μονάρκας), στην οποία ανήκει ο 29χρονος μεσοεπιθετικός για να προχωρήσει το θέμα του μονοετούς δανεισμούς του στον Παναθηναϊκό. Και μάλιστα, βρέθηκε και η φόρμουλα και για το οικονομικό σκέλος, όσον αφορά τα οφειλόμενα προς το πρόσωπό του.

Όταν, ωστόσο, η πλευρά του Βιγιαφάνιες ενημέρωσε σχετικά τον Παναθηναϊκό για τη θετική εξέλιξη στη διαπραγμάτευση με τους Μεξικανούς για τον δανεισμό του, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» μετέφεραν προς τον ατζέντη και το δικηγόρο του Αργεντινού, πως δεν επιθυμούν πλέον τον δανεισμό του, αλλά την απόκτησή του με ελεύθερη μεταγραφή. Και τόνισαν πως μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να προχωρήσει το deal, προκειμένου να αποκτηθεί με τριετές συμβόλαιο που θα διασφαλίσει τους «πράσινους».

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη συγκεκριμένη -αναπάντεχη- αλλαγή πλεύσης ως προς τον τρόπο της μεταγραφής του Βιγιαφάνιες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν δύο:

Πρώτον δεν θέλουν να αποκτήσουν τον Αργεντινό με έναν δανεισμό που θα έχει… ημερομηνία λήξης (διότι το buy-out που ήθελε να βάλει η Μαζατλάν ήταν τεράστιο) και με κίνδυνο να «χάσουν» τον παίκτη το επόμενο καλοκαίρι (2021), ενώ θα έχει εξελιχθεί σε «κλειδί» της νέας ομάδας που «χτίζεται». Και δεύτερον, διότι έπειτα από έλεγχο που έκαναν το τελευταίο διάστημα, έχουν διαπιστώσει πως όλο το ζήτημα γύρω από το συμβόλαιο του «Βίγια» με τη Μαζατλάν είναι εξαιρετικά πολύπλοκο κι αφήνει πολλά ερωτηματικά, τα οποία θα πρέπει να «απαντηθούν» απ’ τις άλλες δύο πλευρές.

Ο ατζέντης του Βιγιαφάνιες μετέφερε το αίτημα του Παναθηναϊκού, όμως οι Μεξικανοί ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να τον αφήσουν ελεύθερο (δίχως να λάβουν ένα σημαντικό ποσό) και πλέον το θέμα έχει «κολλήσει» για τα καλά.

Και θα «ξεμπλέξει» μόνο, εάν τις επόμενες μέρες ξεκαθαρίσει το ζήτημα του συμβολαίου του Αργεντινού κι αποκτήσει ο Παναθηναϊκός πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα, για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να κάνει δικό του τον 29χρονο άσο, δίχως ρίσκο και «γκρίζες ζώνες».

Πηγή: ΑΠΕ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News