Στον "αέρα" 10 παίκτες

Τριάρα Παναθηναϊκού στον Παναιτωλικό με μαγικό Βαγιαννίδη!

Θολό είναι το τοπίο γύρω από δέκα παίκτες στο ρόστερ του Παναθηναϊκού σχετικά με το μέλλον τους στην ομάδα. Στη λίστα ανήκουν όχι μόνο παίκτες που μένουν ελεύθεροι, αλλά και κάποιοι με συμβόλαια.

Από πλευράς «βασικών», στο επίκεντρο βρίσκονται τα δύο μπακ. Ο Εμάνουελ Ινσούα θα ήθελε να μείνει στην Ελλάδα, αλλά η προσφορά του Παναθηναϊκού δεν τον έχει ικανοποιήσει και εδώ και καιρό ψάχνεται στο εξωτερικό, με τις φήμες που θέλουν και τον Ολυμπιακό να καραδοκεί (ενδεχομένως και τον ΠΑΟΚ) να φουντώνουν. Θεωρείται δύσκολο να βρει συμβόλαιο 700-800 χιλιάδων ετησίως ο Αργεντινός, αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα εξίσου αν όχι πιο δύσκολο είναι να παραμείνει. Ο Ματίας Γιόχανσον μένει επίσης ελεύθερος και δεν είναι σύμφωνος με την πρόθεση των «πράσινων» να μειωθούν οι αποδοχές του. Πάντως επειδή ο Σουηδός δεξιός μπακ δεν έχει στα χέρια του κάτι καλύτερο ως τώρα, δεν είναι απίθανο σε μια νέα επαφή με τον Τσάβι Ρόκα να γεφυρωθεί το χάσμα.

Όλα είναι ανοιχτά για τον Χρήστο Δώνη, που περίμενε μεγαλύτερη πρόταση ανανέωσης, αλλά δεν έχει βρει ακόμη κάτι εξαιρετικό στο εξωτερικό. Ο 26χρονος μέσος, που μένει ελεύθερος, θα το παλέψει για να παίξει εκτός Ελλάδας, αλλά η κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της πανδημίας δεν βοηθά. Όσο για τον Φεντερίκο Μακέντα, μετά την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του ψάχνει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο εκτός Ελλάδας. Ο Ιταλός δεσμεύεται για έναν ακόμη χρόνο και ο Παναθηναϊκός δεν θα έλεγε όχι σε πώλησή του με ένα ποσό κοντά στο εκατομμύριο.

Όσον αφορά στους παίκτες που δεν ήταν βασικοί, τα δεδομένα είναι υπέρ της παραμονής των Γιώργου Βαγιαννίδη και Κώστα Αποστολάκη, που δεν θα είναι και έκπληξη αν αποτελούν το δίδυμο των δεξιών μπακ της ομάδας τη νέα σεζόν. Αμφότεροι μένουν ελεύθεροι, με τον πρώτο να έχει ψαχτεί στο εξωτερικό αλλά να βλέπει με πολύ καλό μάτι την πιθανότητα να συνεχίσει για να πάρει ευκαιρίες και να εξελιχθεί. Ο δεύτερος έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από την Κύπρο, αλλά έχει προτεραιότητα να μείνει.

Οι Νίκος Βέργος και Αργύρης Καμπετσής είναι επίσης στον «αέρα», αλλά ο μεν πρώτος έχει αυξημένες πιθανότητες να συνεχίσει ως λύση από τον πάγκο. Ο Τσάβι Ρόκα τον ήθελε στην ΑΕΚ Λάρνακας, τον είχε παρακολουθήσει στην Ισπανία και θεωρεί πως μπορεί να εξελιχθεί. Ο δεύτερος είχε κάποιες εκλάμψεις, αλλά είναι αβέβαιο αν θα συνεχίσει στην ομάδα ή θα αποχωρήσει. Ο Γιώργος Δώνης θα έχει τον τελευταίο λόγο σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, όπως και στου Φάνη Μαυρομάτη που είχε δοθεί δανεικός στην Σοντερίσκε πριν την διακοπή. Τέλος, υπάρχει και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος που έχει μεν συμβόλαιο ως το 2022, αλλά λόγω των ελάχιστων συμμετοχών που είχε φέτος δεν αποκλείεται να ψαχτεί για κάτι διαφορετικό.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News