Στο Βερολίνο πάει μόνο με… ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο Βερολίνο πάει μόνο με… ΜΠΑΣΚΕΤ

Είναι από τα βράδια που θες να σπάσεις την τηλεόραση και να τα… διαολοστείλεις όλα.

Όχι γιατί έχασες, αλλά γιατί δεν έπαιξες μπάσκετ. Γιατί δεν έκανες τίποτα από όσα έχεις συνηθίσει να κάνεις.

[ads2]

Και αυτό είναι το όλο θέμα. Γιατί ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ματς έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά έχει κι άλλη μπροστά του. Που ίσως να είναι πιο μεγάλη από την πρώτη. Όμως το έργο του αυτή τη φορά θα είναι δυο φορές πιο δύσκολο.

Και αυτό γιατί μέσα σε 24 ώρες πρέπει να διορθώσει πάρα πολλά… κακώς κείμενα, αλλά και παράλληλα να σηκώσει κεφάλι, να βρει τη σωστή ψυχολογία και να… εμφανιστεί στην «Fernando Buesa Arena». Γιατί, για να μην κρυβόμαστε ο Παναθηναϊκός δεν… κατέβηκε.

Μόνο ο «Μίρο»

Ο μόνος που θύμισε Παναθηναϊκό ήταν ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Ο Σέρβος σέντερ του «τριφυλλιού» ήταν συγκλονιστικός (ειδικά στο πρώτο μέρος), αφού ήταν ο μόνος που έδειχνε ότι έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Την ίδια ώρα η περιφέρεια του Παναθηναϊκού ήταν σε πολύ κακό βράδυ. Ο Καλάθης μπορεί να μοίρασε τον εντυπωσιακό αριθμό των 11 ασίστ, αλλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ήταν σε.. άλλο γήπεδο, προκαλώντας νευρικότητα στους συμπαίκτες του. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης στα σχεδόν 9 λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος δεν ήταν σε καλό… φεγγάρι, ενώ ο Χέινς άρχισε να ανεβαίνει όταν όλα είχαν κριθεί.

Τον κέρδισε ο Περάσοβιτς

Σε κακό βράδυ, όμως, βρέθηκε και ο Έλιοτ Γουίλιαμς. Η άμυνα των Βάσκων είχε προσαρμοστεί πάρα πολύ καλά πάνω του, του έκλεινε τους διαδρόμους και τον άφηνε να «πυροβολεί» από μακριά. Ο Περάσοβιτς κέρδισε το στοίχημα και ο Παναθηναϊκός βγήκε… χαμένος και σε αυτό το κομμάτι.

Η διστακτικότητα και το 50%

Το ότι ο Παναθηναϊκός θα έχανε από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ήταν ξεκάθαρο. Ήταν ξεκάθαρο από την αμυντική λειτουργία και αντιμετώπιση της ομάδας. Οι «πράσινοι» έχασαν κατά κράτος τις προσωπικές «μάχες» από τους αντιπάλους τους, ενώ και στην ομαδική άμυνα υπήρχαν πολλά κενά. Μάλιστα κάποιες φορές οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειχναν διστακτικοί με το να δώσουν βοήθειες στην ρακέτα. Και πώς να μην είναι διστακτικοί όταν οι Βάσκοι είχαν φτάσει να σουτάρουν από τα 6,75 μέτρα με 50% ευστοχία.

ΥΓ1: Σε κακό βράδυ βρέθηκε και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός ξεκίνησε με ξεκάθαρη διάθεση να περάσει η μπάλα στο «ζωγραφιστό» κάτι που στα πρώτα 10 λεπτά έβγαινε και με το παραπάνω. Όμως στη συνέχεια οι «πράσινοι» έδειχναν να μένουν από λύσεις και να μην μπορούν να αντιδράσουν. Και σίγουρα θα μπορούσε να έχει κόψει νωρίτερα τον ρυθμό της Λαμποράλ, πριν φτάσει η διαφορά στους 20 πόντους. Όλοι, όμως, μπορεί να βρεθούν σε κακό βράδυ. Το θέμα, για όλους, είναι η αντίδραση.

ΥΓ2: Το σενάριο του να επέστρεφε ο Παναθηναϊκός από τη Βιτόρια με το σκορ στο 0-2 συγκέντρωνε ελάχιστες πιθανότητες. Αυτό που έψαχνε ο Παναθηναϊκός είναι μία νίκη. Την Παρασκευή έχει την ευκαιρία του. Αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να επιστρέψουν με τη σειρά στο 1-1, παίζοντας τα… βασικά, τότε ο Παναθηναϊκός θα πάει Βερολίνο.

ΥΓ3: Μεγάλο ενδιαφέρον έχει επίσης το πώς θα παρουσιαστεί την Παρασκευή το βράδυ ο Έλιοτ Γουίλιαμς.

leoforos.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News