Στο σημείο... Βόβορας ο Πρίφτης, να κάνει «θύμα» του τη Φενέρ!

Στο σημείο... Βόβορας ο Πρίφτης, να κάνει «θύμα» του τη Φενέρ!

Από το ζενίθ στο ναδίρ και ανάποδα, αυτός ο Παναθηναϊκός του χαμηλού μπάτζετ μας έχει συνηθίσει σε απρόσμενα αποτελέσματα, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Θυμάμαι έντονα πως ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος πέρσι από τον Προμηθέα Πατρών. Ήταν τρία καλάθια μπροστά στο τελευταίο λεπτό στο ΟΑΚΑ και «αυτοκτόνησε» στο φινάλε με τους Πατρινούς. Ποια ήταν η συνέχεια;

Πήγε – όντας αποκλεισμένος από τα πλέι οφ – στο ΣΕΦ και ισοπέδωσε τον Ολυμπιακό, που «καιγόταν» για το ροζ φύλλο. Με απίθανο μπάσκετ, ψηλό σχήμα, ήταν «τέρας» ψυχραιμίας και αυτοσυγκέντρωσης. Δεν χάθηκε… ούτε βολή. Διέθετε, με λίγα λόγια, όσα του έλειπαν στο ματς που προηγήθηκε.

Το ματς με τον Άρη δεν το παρακολούθησα για να είμαι ειλικρινής, λόγω του ποδοσφαίρου. Κι άπαξ και είδα και το σκορ του ημιχρόνου, το άφησα στην τύχη του το παιχνίδι και βρέθηκα προ εκπλήξεως. Ο Άρης, που είχε έρθει αντιμέτωπος με τον υποβιβασμό τελευταία, το έφερε «τούμπα» τελικά από το -19 του ημιχρόνου και του αξίζουν συγχαρητήρια (όπως κι ότι βράβευσε τον Πρίφτη).

Θα μου πείτε έφταιγε η απουσία βασικού PG για το ντροπιαστικό αποτέλεσμα στο «Γκάλης»; Σαφέστατα, κι όχι. Ο Πρίφτης βρίσκεται στο σημείο… Βόβορας, δημιούργησε μια φρέσκια ομάδα, που αποχωρίστηκε βασικά της γρανάζια. Ο Βόβορας δεν είχε… Καλάθη, όπως, τώρα, ο Πρίφτης δεν έχει Μήτογλου. Σε μια σεζόν είναι απίθανο με ελαφρώς ενισχυμένο, αλλά σταθερά χαμηλό μπάτζετ να γίνουν «θαύματα»!

Με λίγα λόγια, και ο φετινός Παναθηναϊκός θα έχει πολύ δύσκολες νύχτες, έτυχε να συμπίπτουν δύο μαζί (Μόναχο – Θεσσαλονίκη), τις οποίες θα κληθεί άμεσα να διαχειριστεί και να «ξεσπάσει». Κάποιοι αντίπαλοί του θα επωφεληθούν της αδυναμίας του Παναθηναϊκού να καλύψει τις «πληγές» του, αλλά και κάποιοι θα… πληρώσουν το μάρμαρο.

Στις 7 Οκτώβρη η Φενέρ, ίσως μπει (ξανά, όπως πέρσι) στη δεύτερη λίστα με τον «Εξάστερο» να παίζει ξανά δίπλα στον κόσμο του, όπως την τελευταία φορά με την Εφές, που κέρδισε τις εντυπώσεις, αν και σε φιλικό παιχνίδι…

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News