Στο ΟΑΚΑ ένας είναι ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ!

Στο ΟΑΚΑ ένας είναι ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ!

Αυτός είναι ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε για πιο λόγο είναι αυτή η φανέλα είναι βαριά  και ανάγκασε την Ρεάλ Μαδρίτης να υποκλιθεί στην ανωτερότητα του και πήρε τη νίκη με 88-82, έχοντας τα… cojones στο πιο κρίσιμο σημείο.

Όλοι ήταν εξαιρετικοί και αυτό φάνηκε και από τον πλουραλισμό στην επίθεση. Κορυφαίος ήταν ο Σίνγκλετον, που σημείωσε 21 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Φελντέιν και Τζέιμς με 14π., Ρίβερς με 13π. και Γκιστ με 11, με τον πάουερ φόργουορντ του Τριφυλλιού να υπενθυμίζει την παρουσία του στην πιο κρίσιμη στιγμή.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Νίκος, Σίνγκλετον, Ρίβερς και Γκιστ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Superfoods την αναμέτρηση με τη Ρεάλ με τα πρώτα λεπτά του αγώνα να υπάρχουν λάθη και από τις δύο ομάδες και το πρώτο καλάθι σημειώθηκε στο 2’ από τον Σίγκλετον με τρίποντο.

Από κει και μετά οι δύο ομάδες βρήκαν ρυθμό, με τους «πράσινους» να προηγούνται με 8-5 στο 4’,με τον Γκιστ να θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό με δύο εξαιρετικές φάσεις στο pick n’ roll και το Τριφύλλι με την άμυνα του κατάφερε να περιορίσει τους Μαδριλένους.

Όμως από το 3:25 και μετά ο Γιουλ ξεκίνησε τα… δικά του. Με 5 προσωπικούς πόντους έβαλε μπροστά για πρώτη φορά τους Ισπανούς με 13-14, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ, μιας και ο Καλάθης απάντησε με σουτ από τα 6.75 και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό, παίρνοντας δεύτερες επιθέσεις και μετουσιώνοντας τες σε εύκολους πόντους.

Έτσι το Τριφύλλι κράτησε σχετικά χαμηλά τη Ρεάλ στο πρώτο δεκάλεπτο, χάρις την άμυνα του, και ήταν μπροστά στο σκορ με 21-19, με τους Γκιστ και Σίνγκλετον να ξεχωρίζουν.

Ο Πακουάλ έβαλε τους Παππά και Τζέιμς στο ματς και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου οι «πράσινοι» απέκτησαν ταχύτητα με το χαμηλό σχήμα, μιας και στη πεντάδα ήταν και ο Φελντέιν. Αυτό το «τρικ» πέτυχε και με 5-0 σερί ξέφυγε με 26-19, αλλά η «Βασίλισσα» απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Έτσι η Ρεάλ έφερε το ματς στα ίσα (26-26) στο 13’ με τον Ρέγιες, και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε στην άμυνα του να απομονώσει τον πιο αδύναμο αμυντικό και να επιτεθεί εναντίον του μετατρέποντας την ζώνη σε man-to-man.

Το ματς ήταν εξαιρετικό για τον Παναθηναϊκό, καθώς έβγαιναν οι άμυνες και έμπαιναν τα σουτ και κρατούσαν το υπέρ τους σκορ (33-28) στο 16’, αλλά οι φιλοξενούμενοι  με τον Ρούντι πήραν κεφάλι, μετά από ένα 7-0 επιμέρους σκορ.

Πάντως το Τριφύλλι είχε την ευχέρεια να «απαντά» και με τον Ρίβερς με 6 προσωπικούς πόντους  έδωσε ξανά τη πρωτοκαθεδρία στο σκορ με 39-35, αλλά με 0/2 βολές του Τζέιμς και δύο κακές άμυνες των «πρασίνων» οι Ισπανοί έφεραν το ματς στα ίσα… Όμως δεν υπολόγισαν στον Γκιστ, ο οποίος με  χουκ έκανε το 43-41, όπου ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, μιας και ο Παππάς στη λήξη του χρόνου αστόχησε σε τρίποντο.

Ο Ρίβερς ξεκίνησε τα… δικά του στο τρίτο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, έδωσε προβάδισμα με 47-41 και η Ρεάλ προσπαθούσε από τα τρίποντα να μειώσει. Μάλιστα κατάφερε να χάσε τρία σερί σουτ από τα 6.75 και ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ που κέρδισε, αλλά και πάλι μείωσε σε 49-48 στο 24’.

Όμως εκεί μίλησε το… ΟΑΚΑ. Με δύο ισάριθμα κλεψίματα που μετουσιώθηκαν σε πόντους με αιφνιδιασμό και το γήπεδο να «κοχλάζει», ο Παναθηναϊκός πήρε την ψυχολογία ανέβασε ξανά το σκορ στους 5 (53-48), ενώ ένα είναι τα γεγονός, δηλαδή ο περιορισμός του Γιουλ που έκανε πολλά λάθη, εξαιτίας του εκνευρισμού του.

Όμως με δύο σερί τρίποντα από Ντόσιτς και Ράντολφ, οι Ισπανοί πήραν κεφάλι στο σκορ και με 2/2 βολές του νεαρού άσου ξέφυγε με 55-58 στο 28’ και κατάφερε να δημιουργήσει πρόβλημα με την άμυνα ζώνης τις συνεχόμενες αλλαγές και το γεγονός ότι στιγμή είχε πέντε παίκτες πάνω από τα δύο μέτρα και οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν σκορ για δύο λεπτά, αλλά ο Φελντέιν ήταν αυτός που είπε την… τελευταία λέξη και με τρίποντο στην εκπνοή της περιόδου, έφερε το ματς στα ίσα (68-68).

Το ματς ήταν… ντέρμπι για γερά νεύρα και το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια, αλλά η άμυνα των «πρασίνων» και η αυταπάρνηση που έδειχναν ήταν εξαιρετική. Στο 33’ η διαφορά ήταν στον πόντο (62-61) και θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν έμπαιναν και ορισμένες βολές.

Έτσι ο Κάρολ με τρίποντο και κάρφωμα του Χάντερ, η Ρεάλ πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ (64-66), αλλά ο Τζέιμς έδωσε νέα ισοπαλία στο ματς και η αναμέτρηση θα κρινόταν στο… τέλος. Όμως ο Παππάς με εντυπωσιακό δίποντο (που δεν έφτασε σε έμμεσο τρίποντο), έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό και ο Σίνκγλετον έπαιξε πικ εν ρολ με τον Μπουρούση και με τρίποντο έκανε το +5 (73-68) στο 37’.

Το ματς παιζόταν στην κόψη του ξυραφιού, με το Τριφύλλι να έχει το προβάδισμα με 77-71, αλλά ο Ρούντι με τρίποντο μείωσε στους τρεις, αλλά ο Ντόσιτς δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Τζέιμς, ο οποίος με σουτ από τα 6.75 έδωσε ξανά το +6, μένοντας ένα λεπτό για να τελειώσει το ματς.

Ο κάθε πόντος, η κάθε κατοχή και οι ελάχιστες λεπτομέρειες θα έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στο ματς και έπρεπε να παίξει με τον χρόνο. Ο Πασκουάλ έκανε αλλαγές χάντμπολ και με το μπόνους των βολών που είχε εδώ και αρκετή ώρα, θα προσπαθούσε να το εκμεταλλευτεί. Ο Μπουρούσης με 2/2 βολές έγραψε το 84-78 και έμεναν 30.5’’ για το τέλος του αγώνα.

Στις βολές οι «πράσινοι» ήταν ψύχραιμοι και έτσι κατάφεραν να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη με 88-82 και έδειξαν πως όταν υπάρχει ΨΥΧΗ, μπορούν να νικήσουν τον καθένα.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 41-43, 58-58, 88-82

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News