Στο μυαλό ΜΟΝΟ η πρόκριση

Στο μυαλό ΜΟΝΟ η πρόκριση

Πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού είναι η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό λένε με μια …φωνή διοίκηση, προπονητές και παίκτες εδώ και αρκετό καιρό και αυτό θέλουν να πετύχουν. Για πολλούς λόγους…

Μάλλον αρκετοί θα έχουν λησμονήσει ότι ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ έχει ξεπεράσει πλήρως τα οικονομικά του προβλήματα. Έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες από τη διοίκηση των Πράσινων τα τελευταία χρόνια για να αποπληρωθούν οφειλές προηγούμενων ετών και να “συμμαζευτεί” ο σύλλογος, έχουν μπει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα – άδεια- ταμεία του κλαμπ και η ΠΑΕ λειτουργεί δίχως επιπλέον προβλήματα.

[ads2]

Το μεγάλος χρέος σταδιακά μειώνεται, τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και οι εργαζόμενοι πληρώνονται, όμως δεν …περισσεύει το χρήμα και αυτό είναι ξεκάθαρο. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που είναι εξαιρετικά μικρή – για τα δεδομένα του συλλόγου- η συμμετοχή στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, οι …λεφτάδες είναι εξαφανισμένοι και έχει μείνει …ένας για να σηκώνει το οικονομικό βάρος.

Νομίζω ότι γίνεται απολύτως κατανοητό, πως πρέπει και η ομάδα να δώσει κάτι πίσω στο κλαμπ και το μίνιμουμ που μπορεί να κάνει είναι η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, η οποία μοιάζει με μια …βαθιά ανάσα. Δεν θα λύσουν όλα τους τα προβλήματα οι Πράσινοι αν ο Στραματσόνι και οι παίκτες του κάνουν το …αυτονόητο, ωστόσο η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα μπορέσει να “κλείσει” κάποιες τρύπες με το σεβαστό ποσό που θα μπει στα ταμεία από την ΟΥΕΦΑ και θα καλύψει – εν μέρει- τη μεγάλη “ζημιά” που έγινε πέρυσι τέτοια εποχή.

Όμως δεν είναι μόνο το οικονομικό που …παίζεται στους προκριματικούς ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο Παναθηναϊκός έλειψε τα τελευταία χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θέλει να επιστρέψει δυναμικά εκεί που ανήκει. Οι αποτυχίες των τελευταίων ετών έχουν κοστίσει πολύτιμους βαθμούς από το Τριφύλλι – και από τη χώρα μας- και η ζημιά είναι ακόμα μεγαλύτερη και στο πρεστίζ ενός συλλόγου που έχει γράψει τη δική του ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η ευρωπαϊκή πρόκριση είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ για τον Παναθηναϊκό και – για την ώρα- όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Το μυαλό των Πράσινων είναι ΜΟΝΟ στο κρίσιμο ματς της Στοκχόλμης και μετά το ματς της Πέμπτης θα μπουν τα πράγματα σε μια σειρά και θα εξετάσουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τις εναλλακτικές λύσεις για μεταγραφική ενίσχυση σε επίθεση και άμυνα.

novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News