Στις θέσεις 25-40 του NBA Draft ο Παπαγιάννης!

Οι πιθανότητες για pick πρώτου γύρου, τα φαβορί από την Ευρώπη και η σεζόν στον Παναθηναϊκό…

Η λαμπερή βραδιά του Draft 2016 πλησιάζει (23/06) και ο Έλληνας σέντερ… φορτσάρει ενόψει της σπουδαίας διαδικασίας. Ο Παπαγιάννης ή «PapaG», όπως τον γράφουν οι Αμερικανοί αναλυτές, όπως είναι λογικό, μόνο απαρατήρητος δεν περνάει.

[ads2]

Και πώς να περάσει απαρατήρητη; Ένα παιδί ύψους 219 εκατοστών, με εμπειρία από κορυφαίο σύλλογο της Ευρώπης, με παραστάσεις από το αμερικανικό μπάσκετ και με τρομακτικές ικανότητες μέσα στη ρακέτα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Γι’ αυτό και οι διαβεβαιώσεις που έχει ο ίδιος  κάνουν λόγο για επιλογή του στον πρώτο γύρο του NBA Draft.

Τι λένε στις ΗΠΑ

Πάντως, στις ΗΠΑ κρατούν προς το παρόν πιο… μικρό καλάθι αναφορικά με την περίπτωσή του. Είναι δεδομένο πως πολλοί είναι εντυπωσιασμένοι από την προοπτική που έχει μπροστά του ο παίκτης του «τριφυλλιού», όμως το pick της πρώτης 20άδας δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.

«Θεωρώ πως οι θέσεις 25-40 είναι πιο ρεαλιστικές για τον Παπαγιάννη. Θα έδινα 20% πιθανότητες να επιλεχθεί στον πρώτο γύρο. Θεωρώ πως υπάρχουν μεν πιθανότητες για να γίνει pick στον πρώτο γύρο, από την άλλη όμως νομίζω πως ο αριθμός των κλασικών σέντερ που θα επιλεχθούν ψηλά είναι συγκεκριμένος και περιορισμένος», αναφέρει το δημοφιλές «Sports Illustrated».

Ο αναλυτής της αμερικανικής ιστοσελίδας, που είναι άριστος γνώστης της αγοράς του NCAA και έχει εντρυφήσει σε θέματα γύρω από το draft, προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του, καθώς μοιράστηκε με το SDNA πληροφορίες που είχε από GM των ομάδων του ΝΒΑ. Η «μετοχή», λοιπόν, του Παπαγιάννη τη δεδομένη χρονική στιγμή, σύμφωνα με εκείνον, είναι μεταξύ των θέσεων 25-40.

Πώς μια χρονιά στο κολέγιο θα μπορούσενα αλλάξει την κατάσταση…

Ο διεθνής με τις «μικρές» Εθνικές Ανδρών επέλεξε το περσινό καλοκαίρι να μείνει στον Παναθηναϊκό, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να του δίνει την υπόσχεση πως θα τον έχει μαζί του στη δωδεκάδα… βρέξει χιονίσει. Ο Σέρβος τεχνικός πράγματι είχε μαζί του τον Παπαγιάννη στη δωδεκάδα των αγώνων (μέχρι να αποκτηθεί ο Βινς Χάντερ), όμως δεν χρησιμοποιούταν όσο θα ήθελε. Επιπλέον, σαν να μην έφτανε αυτό, όταν την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού» ανέλαβε ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο Έλληνας σέντερ τραυματίστηκε και πρόλαβε να αγωνιστεί μόνο σε δύο ματς (Game 3 και Game 4 με τον Ολυμπιακό).

«Πιθανότατα θα έπρεπε να έχει πάει στο Kentucky. Οι ψηλοί του κολεγίου φέτος δεν ήταν τόσο καλοί. Ο Παπαγιάννης εκεί θα έβρισκε ρυθμό και ο κόσμος της ομάδας θα τον δυνάμωνε κι άλλο. Πιστεύω πως μετά το περσινό τουρνουά της Κρήτης είχε την ευκαιρία να πάει στο NCAA και μέσω του κολεγιακού πρωταθλήματος να παλέψει για μια θέση στον πρώτο γύρο του draft. Θα είχε σίγουρα πολλά λεπτά συμμετοχής αν διάλεγε το Oregon, το Kentucky ή το St. John’s», υποστήριξε ο αναλυτής του «SI» και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που απέρριψε το NCAA, ο “ντόρος” γύρω από το όνομά του στις ΗΠΑ δεν ήταν ο ίδιος. Οι Αμερικανοί scouts δεν του έδωσαν τόση σημασία, αφού επέλεξε να μείνει στην Ελλάδα. Βέβαια, ποιος ξέρει, μπορεί εκείνοι να έκαναν λάθος, που δεν τον πρόσεξαν όσο θα έπρεπε». 

Οι Ευρωπαίοι που έχουν προβάδισμα

Ο δημοσιογράφος του «FanSided», Τόμι Ντι, έγραψε πρόσφατα στο Twitter πως ο σέντερ του «τριφυλλιού» θα ήταν pick της πρώτης 14άδας, αν επέλεγε να πάει στο Kenrucky ή στο St. John’s πέρυσι.

«Ισχύει κάτι τέτοιο;», ρωτήσαμε τον αναλυτή του «Sports Illustated», ο οποίος απάντησε: «Δεν θα το έθετα ακριβώς έτσι. Ο Ποέλτλ και ο Σαμπόνις είχαν απίστευτη σεζόν στο κολέγιο και λογικά θα επιλεχθούν στις θέσεις 10-15. Δεν πιστεύω ότι ο “PapaG” θα είχε τόσο υψηλά νούμερα στη στατιστική του. Όπως είπα και πριν, όμως, θεωρώ πως μια καλή σεζόν στο κολέγιο θα του είχε δώσει μια θέση πιο ψηλά στον πρώτο γύρο». 

Όσο για το ποιοι είναι τώρα οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι που θα μπουν στη διαδικασία του draft, είπε, «βγάζοντας» το δικό του Top 5: «Ντράγκαν Μπέντερ, Τζέικομπ Ποέλτλ, Φουρκάν Κορκμάζ, Ντομάντας Σαμπόνις, Άντε Ζίζιτς…».

Sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News