Στήριξη και καλές σχέσεις... μονόδρομος!

Παναθηναϊκός: Πάτησαν παρκέ οι πράσινοι - Δείτε φωτογραφίες

Ο κόσμος μουρμουράει που δεν έχει υπογράψει ακόμα ο νταμπλούχος πλέι μέικερ, ας ελπίσουμε για το καλό του κλαμπ να πάρει κάποιον και μετά να αποδειχθεί καλός, ο κόουτς θα έχει πάρει πόντους.

Σχετικά με τον τελευταίο και τη στήριξη που πρέπει να του δοθεί, έχουμε την εντύπωση πως στην αρχή ακόμα κι αν τα κάνει όλα λάθος, υπάρχουν πράγματα που πρέπει οι προϊστάμενοί του να τα λάβουν σοβαρότατα υπόψη τους.

Το πρώτο είναι η θέληση και η (ανύπαρκτη)εμπειρία των παικτών. Αν είμασταν σε άλλα χρόνια που ξέραμε ότι το πορτοφόλι ήταν γεμάτο και υπήρχαν εκεί έξω πολλοί πρωτοκλασάτοι για να κάνουν τη δουλειά, πρώτοι θα λέγαμε μετά από κάμποσα άσχημα παιχνίδια να αποχαιρετήσουμε καμπόσους, να τους πούμε καλή τύχη και να φέρουμε άλλους που θα επιχειρούσαν να αλλάξουν το έργο, μήπως βλέπαμε τίποτα διαφορετικό.

Αλλά σήμερα, με λογική έσοδα-έξοδα όποιος και να ρθει θα έχει μπροστά του ακριβώς τις ίδιες δυσκολίες, η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι ότι ο κόουτς πρέπει να φτιάξει μια ομάδα με παίκτες που στις προηγούμενες ομάδες τους είχαν μαύρα μεσάνυχτα από Ευρωλίγκα.

Αρχικά πρέπει να ποντάρεις στην καλή ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων: Αν δεν υπάρχουν παρέες και φίλοι, αν η σχέση προπονητή με τους παίκτες δεν είναι άριστη, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για υπερβάσεις. Όλα αυτά όμως θέλουν χρόνο για να αναπτυχθούν και να δέσουν! Συνεπώς η επιλογή της στήριξης είναι μονόδρομος.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News