Στιλ: "Mόνο νίκη με Α.Ε.Κ.!"

Ο Λουκ Στιλ μίλησε στο ματς πρόγκραμ του αγώνα με την ΑΕΚ για την αναμέτρηση με τους “κιτρινόμαυρους”, το που θα κριθεί το παιχνίδι αλλά και την παρουσία του στο τριφύλλι αυτά τα δυο χρόνια. Τι είπε για τον κόσμο και την ανακαίνιση της Λεωφόρου.

Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, Λουκ Στιλ, φιλοξενήθηκε στο ματς πρόγκραμ του αγώνα με την ΑΕΚ και μίλησε για την αναμέτρηση με τους κιτρινόμαυρους και το τι πρέπει να κάνει το τριφύλλι για να πάρει τη νίκη.

Ο Βρετανός μίλησε και για τη συνέχεια των play-offs αλλά και την παρουσία του αυτά τα δυο χρόνια στους πράσινους αλλά και τον κόσμο του τριφυλλιού ενώ ερωτήθηκε και για τη νέα Λεωφόρο.

Χαρακτηριστικά είπε:

Καταρχήν, έτσι όπως είναι πλέον διαμορφωμένη η κατάσταση στην βαθμολογία, πολλοί θεωρούν το σημερινό ματς με την ΑΕΚ ως… τελικό. Συμφωνείς με αυτή την άποψη και γενικώς πως αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο παιχνίδι ως ομάδα;

“Δεν θα το έλεγα “τελικό”, αλλά σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι όπως πέρυσι που είχαμε δυο συνεχόμενες νίκες στην αρχή, οπότε μιλάμε για έναν πολύ κρίσιμο αγώνα! Αυτή την στιγμή, φαίνεται φαβορί ο ΠΑΟΚ αλλά ακόμα και ο Πανιώνιος θα έλεγα ότι είναι επικίνδυνος… Ξέρουμε ότι είμαστε αναγκασμένοι να νικήσουμε σήμερα. Αν θέλεις να έρθεις πρώτος πρέπει να κερδίσεις τουλάχιστον τρία ματς στα play offs, έτσι τo βλέπω εγώ τουλάχιστον. Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας άλλα τέσσερα παιχνίδια για να τα καταφέρουμε!”.

Η ΑΕΚ είναι μια από τις ομάδες που ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να κερδίσει φέτος, ενώ μάλιστα δεν έχει σκοράρει κιόλας απέναντί της… Τι εικόνα έχεις σχηματίσει, αλήθεια, για τον αντίπαλό σας και τι θα κρίνει θεωρείς τον τελικό νικητή;

“Η μεγάλη τους δύναμη είναι ότι είναι ομάδα. Δουλεύουν σαν σύνολο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μας το έδειξαν και στα δυο μεταξύ μας παιχνίδια, είναι μια ομάδα δυσκολοκατάβλητη, συμπαγής στην άμυνα. Θα έλεγα πως πρέπει να αφαιρέσουμε τα συναισθήματα που υπάρχουν και να το δούμε σαν ένα μεμονωμένο ματς, όχι σαν ένα μεγάλο ντέρμπι… Η αυτοσυγκέντρωση και η διαχείριση θα είναι τα “κλειδιά”, ενώ θα πρέπει και οι σημαντικοί μας παίκτες να είναι παραγωγικοί, να σκοράρουν και να βγάλουν τις αρετές τους”.

Κοιτάζοντας τα στατιστικά σου διαπιστώνει κανείς ότι έχεις μια ιδιαίτερη επίδοση στα play offs, όντας αήττητος μετά από έξι συμμετοχές! Πως το… εξηγείς αυτό και ποια είναι η γνώμη σου για την όλη διαδικασία, σε συνάρτηση με τους στόχους που έχετε;

“Πέρυσι ήταν πολύ καλά τα πράγματα για εμένα, έχοντας μόνο νίκες όποτε έπαιξα. Τα play offs είναι μια μεγάλη εμπειρία -την οποία δεν έχω ζήσει στην Αγγλία- και είναι τιμητικό που δεν έχω χάσει ακόμα σε κάποιον αγώνα! Προφανώς θα ήθελα να έχω μόνο νίκες και φέτος, ειδικά η ισοπαλία με τον Πανιώνιο με έχει πληγώσει θα έλεγα λίγο, αλλά… ok. Σαν στόχος, δεν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό από την πρωτιά, φυσικά…”.

Διανύεις την δεύτερη σεζόν σου στην ομάδα, ενώ παράλληλα έχεις συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Πως αξιολογεί ο Λουκ την παρουσία του στον Παναθηναϊκό; Τι κρατάει, τι δεν θέλει να θυμάται και για τι… ανυπομονεί στο μέλλον;

“Όντας εδώ, ζω δυο από τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου! Ξέρω ότι δεν έχουν πάει όλα όπως θα ήθελα αλλά αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που αποτελώ μέλος του Συλλόγου. Με τον Παναθηναϊκό, μπόρεσα να παίξω στην Ευρώπη, κάτι… μαγικό για εμένα, που δεν θα ξεχάσω ποτέ… Από την άλλη δεν μπορώ να συνηθίσω πως δίνουμε παιχνίδια χωρίς κόσμο, είτε νικάμε είτε χάνουμε είναι λυπηρό. Και η απουσία των οπαδών στα εκτός έδρας ματς είναι κάτι που δυσκολεύομαι να το καταλάβω. Ελπίζω να αλλάξουν αυτά… Όσο για το μέλλον, φυσικά θα ήθελα να πανηγυρίσω έναν τίτλο στη Λεωφόρο!”.

Tέλος, η Λεωφόρος είναι το «σπίτι» του Συλλόγου. Παίζεις στο συγκεκριμένο γήπεδο, έχεις εικόνα από την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Πως βλέπεις την πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του γηπέδου;

“Καταρχήν, τα εντός έδρας ματς είναι ένα ανεπανάληπτο συναίσθημα: ο κόσμος είναι φοβερός και απέναντί μου και ως προς την ομάδα! Όταν έκλεισε η Θύρα 13 ήμουν πολύ λυπημένος και το είχα πει μάλιστα και στους δημοσιογράφους… Οι οπαδοί είναι -πρακτικά- η ομάδα και απολαμβάνω τη διαδρομή μέχρι να φτάσω στο τέρμα, όπου φωνάζουν το όνομα μου. Για αυτό παίζω ποδόσφαιρο! Από εκεί και πέρα, το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και μαζί του τα γήπεδα. Είναι σημαντικό να ακολουθήσει και ο Παναθηναϊκός και προσωπικά χαίρομαι που αυτό θα γίνει ενώ το γήπεδο θα παραμείνει στη θέση του, στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που “ανήκει””.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News