Στοίχημα : Δικέφαλο ντέρμπι επί του προσκηνίου…

paok-aek

Κατά πρώτον να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ένα μεγάλο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, αφού όπως όλοι γνωρίζετε σαν σήμερα πριν από 76 χρόνια είπαμε το σπουδαίο και ιστορικό ΟΧΙ στους κατακτητές Ναζί και κάποια παλικάρια που θα τα μνημονεύουμε αιώνια δώσανε και το αίμα τους προκειμένου να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Εν συνεχεία να σας ενημερώσω πως κλασικά πολλά και ενδιαφέροντα μάτς έρχονται το Σαββατοκύριακο. Ευκαιρία για να αποκτήσουμε κέρδη θα μας δώσει το πάμε στοίχημα και με τη βοήθεια του ιστοχώρου μας, ας ευχηθούμε ολόψυχα να οδηγηθούμε στο ταμείο. Εμείς όμως κάπου εδώ ήρθε η ώρα να περάσουμε επί του προκειμένου και να αναλύσουμε ένα ντέρμπι δικεφάλων…

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι ένα κλασικό ντέρμπι το οποίο ανέκαθεν μαγνήτιζε τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Δεν είναι μόνο που μία Αθηναϊκή ομάδα κοντράρεται με ένα σύνολο της συμπρωτεύουσας, αλλά οι δύο αυτές ομάδες έχουν προσφυγικές ρίζες, κοινό (σχεδόν) σήμα τον δικέφαλο αετό και γενικά επικρατεί ένας μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ τόσο των παικτών, όσο ασφαλώς και των φιλάθλων.

Η ΑΕΚ που φέτος στην πρώτη δύσκολη αποστολή της απέδειξε πως είναι ανέτοιμη, καθώς δέχτηκε τρία γκολ απ’ τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι θέλει να δείξει πως ο εν λόγω αγώνας ήταν μόνο μία άτυχη στιγμή και πάει στην Τούμπα με στόχο το διπλό.

Απ’ την άλλη οι Θεσσαλονικείς του ΠΑΟΚ καθώς βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς θα επιδιώξουν να νικήσουν την Ένωση, να την φτάσουν στην βαθμολογία (η ΑΕΚ έχει 11 βαθμούς) και να αρχίζουν να κοιτάνε προς την κορυφή με περισσότερη αισιοδοξία. Σίγουρα, ο κόσμος θα λειτουργήσει καταλυτικά στο να γίνει κάτι τέτοιο, αφού η Τούμπα είναι μία πολύ “σκληρή” έδρα που η ατμόσφαιρα την οποία δημιουργούν οι οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά κάνουν τις συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και πολλές φορές επίπονες για τον εκάστοτε αντίπαλο.

Πάμε όμως να δούμε την προϊστορία των τελευταίων 10 ετών όταν οι δύο ομάδες καλούνται να αναμετρηθούν στην Τούμπα (μαζί με τους αγώνες για τα πλέι οφ) εξαιρουμένου ασφαλώς των ετών που η ΑΕΚ λόγω του υποβιβασμού που είχε υποστεί βρισκόταν εκτός σαλονιών της Super League.

2005 – 2006, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1

2006 – 2007, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0

2007 – 2008, Π.Α.Ο.Κ. – ΑΕΚ 0-4

2008-2009, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1

2008 – 2009 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1 (Πλέι οφ)

2009-2010, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1

2009-10 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 (πλέι οφ)

2010-2011, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1

2011-2012, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-0

2011-12 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 (πλέι οφ)

2012-13, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0

2015-2016 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1

Αυτό που μπορούμε να διακρίνουμε είναι πως το αποτέλεσμα που έρχεται τις λιγότερες φορές είναι η ισοπαλία (μόλις μία τα τελευταία δέκα χρόνια) και πλην επίσης μίας φοράς που η ΑΕΚ “ταπείνωσε” τον ΠΑΟΚ, τη σεζόν 2007-2008, αφού έφυγε νικήτρια απ’ την Θεσσαλονίκη με 0-4, τις υπόλοιπες φορές όταν κερδίζει το κάνει οριακά. Συνολικά λοιπόν σε 12 αγώνες ο ΠΑΟΚ έχει 8 νίκες, έχει γνωρίσει 3 φορές την ήττα και όπως προαναφέραμε υπάρχει και μία ισοπαλία.

Επιπροσθέτως μπορούμε να θυμηθούμε και ακόμη πιο παλιά ντέρμπι και παίκτες που μας καθήλωσαν με τον τρόπο τους μπροστά απ’ τους δέκτες μας από αμφότερες τις ομάδες όπως Οκκάς, Γιασεμάκης, Γεωργιάδης, Ζαγοράκης, Τσάρτας, Μαλαδένης, Κασάπης, Ουντέζε, Νικολαίδης, Τοχούρογλου και μια σειρά ακόμα αξέχαστων ονομάτων που πλέον καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν διαθέτει, όπως και γενικότερα το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί επί του πρακτέου την Κυριακή στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά για να μην σας αφήσουμε παραπονεμένους θα κάνουμε και μία στοιχηματική πρόβλεψη για τον παρόν αγώνα. Ένα καλό σημείο πιστεύω πως θα είναι το under, καθότι οι δύο ομάδες θα κοιτάξουν πρωτίστως να διαφυλάξουν την άμυνά τους και δεδομένου το ότι ο ΠΑΟΚ θέλει τουλάχιστον να μην χάσει και η ΑΕΚ να μην δεχτεί νέα “σφαλιάρα” όπως με την ομάδα του Πειραιά, συνεπώς κύριο μέλημα και των δύο θα είναι η διατήρηση της απαραβίαστης εστίας και ο αγώνας κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί στο ένα γκολ, άρα νομίζω πως το under η το Goal/No Goal, δηλαδή να σκοράρει μόνο η μία ομάδα είναι ένα καλό σημείο που ίσως πάντα με την βοήθεια της τύχης πετύχει και μας πάει προς το πολυπόθητο ταμείο.

Όπως και να χει, το πλέον σημαντικό όλων είναι να δούμε έναν ωραίο αγώνα που νικητής θα βγει το ποδόσφαιρο και νομίζω πως κάτι τέτοιο σε τέτοιες “μαύρες” εποχές που περνάει η χώρα μας είναι επιτακτική ανάγκη να δούμε λίγο θέαμα και προ πάντων άνευ οποιουδήποτε επεισοδίου και χωρίς καθόλου βία, η οποία μας “διώκει” κατά έναν περίεργο τρόπο πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό κι όχι απαραίτητα στον αθλητισμό. Καλό αγώνα λοιπόν να έχουμε όλοι μας και ευχές για ένα γενικότερο υπέροχο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε στο bet-on-arme.com αναλύσεις των κορυφαίων πρωταθλημάτων, προγνωστικά για το πάμε στοίχημα αλλά και στατιστικά – βαθμολογίες όλων των πρωταθλημάτων! (ΠΑΟΚ – ΑΕΚ Live Streaming)

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News