Στη Βουλή τέθηκε το θέμα του Ζαραλίκου από το ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Στη Βουλή τέθηκε το θέμα του Ζαραλίκου από το ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Στη Βουλή έφτασε η απαράδεκτη και πρωτοφανής επίθεση στον κωμικό Χριστόφορο Ζαραλίκο, μέσα στο θέατρο «Καρέζη», με ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μια τέτοια παρέμβαση λογοκρισίας που μας γυρίζει σε άλλες εποχές, ιδιαίτερα σκοτεινές, φαίνεται πως άφησε ασυγκίνητο το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού και την υπουργό προσωπικά», τόνισε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού εξακολουθεί πεισματικά να διατηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα: «το συνήθως λαλίστατο ΥΠΠΟ με τα άπειρα δελτία Τύπου καθημερινά, μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει την παραμικρή ανακοίνωση, δεν έχει πάρει καμιά θέση για αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση λογοκρισίας» σημείωσε η κα. Αναγνωστοπούλου.

 

Η ίδια κάλεσε την υπουργό Πολιτισμού να καταδικάσει την «επικίνδυνη για τη δημοκρατία, βίαιη παρέμβαση σε χώρο Πολιτισμού», ενώ έθεσε ερώτημα για αν μπορεί να εγγυηθεί την ελευθερία στην καλλιτεχνική έκφραση. «Τι είναι αυτό που εμποδίζει μία υπουργό Πολιτισμού να προστατεύσει τον ίδιο τον Πολιτισμό;» αναρωτήθηκε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεπερσόνα Σάσα Σταμάτη, συνοδευόμενη από μπράβους, ανέβηκε στη σκηνή και ζήτησε τα ρέστα από τον γνωστό κωμικό επειδή τόλμησε να σατιρίσει τον φίλο της εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το περιστατικό καταδίκασαν κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και πλήθος σωματείων της τέχνης, ωστόσο η Λίνα Μενδώνη δεν έχει βγάλει «άχνα».

newsbreak.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News