Στη Μαδρίτη για τη «βόμβα»! - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

100αρα ο Παναθηναϊκός με νέους πολύ ωραίους!

Ρεάλ – Παναθηναϊκός για την 22η αγωνιστική της Euroleague

Μια ακόμη επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή έχει ο Παναθηναϊκός με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (01/02, 21:45)! Το «τριφύλλι» στην νέα «διαβολοβδομάδα» για την 22η αγωνιστική της Euroleague φιλοδοξεί να βάλει δύσκολα στη «βασίλισσά». Και φυσικά να σπάσει την αρνητική παράδοση των τελευταίων ετών. Οι «πράσινοι» έχουν να κερδίσουν στο «σπίτι» της Ρεάλ από το 2013, έκτοτε μετρούν 11 σερί ήττες.

Ο Παναθηναϊκός την περασμένη βδομάδα «χαμογέλασε» μετά από καιρό. Οι «πράσινοι» νίκησαν στο ΟΑΚΑ τη Ζαλγκίρις με 89-65 και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 8-13. Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς στο πρώτο ημίχρονο εμφάνισαν απογοητευτική εικόνα, όντας τρομερά άστοχοι. Μετά την ανάπαυλα, έπαιξαν ολοκληρωτικό μπάσκετ και με πρωταγωνιστή τον Πάρις Λι πήραν το «ροζ φύλλο», χαρίζοντας θέαμα και κάμποσα ρεκόρ.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί από τo Novasports Prime HD.

Κεφάλαιο μεταγραφές

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Δημήτρης Αγραβάνης, με την «πράσινη» ΚΑΕ ανακοινώνει την συμφωνία με τον Έλληνα διεθνή μέχρι το τέλος της σεζόν 2024-25, με τους «πράσινους» να έχουν οψιόν ανανέωσης ή διακοπής του συμβολαίου τους με την πλευρά του παίκτη κάθε καλοκαίρι, αρχής γενομένης από αυτό που έρχεται.

Παίκτης του Παναθηναϊκού και με τη… βούλα είναι ο πρώην NBAer, Ματ Τόμας. Το «τριφύλλι» είχε φτάσει σε συμφωνία για συμβόλαιο 1,5 χρόνου με τον άλλοτε «μπόμπερ» της Βαλένθια, που την τελευταία τριετία αγωνίστηκε στο ΝΒΑ.

Μάλιστα, το σημείο – κλειδί της υπόθεσης αφορά την option του καλοκαιριού, που έχουν οι «πράσινοι» μόνο από την μεριά τους. Όπως και στο συμβόλαιο του Ντουέιν Μπέικον, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε παραπάνω χρήματα στον αθλητή, ώστε να μην υπάρχει NBA Out στο φινάλε της σεζόν και το θέμα της παραμονής του στην Αθήνα και για την επόμενη αγωνιστική χρονιά να είναι 100% στα χέρια της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου.

Γκουντάιτις: «Η συγκέντρωση είναι το πιο σημαντικό πράγμα»!

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (1/2, 21:45), ενώ αναφέρθηκε και στο μαρκάρισμα του Έντι Ταβάρες. Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Λιθουανός σέντερ.

Για τη διπλή εβδομάδα της Euroleague: «Στο μυαλό μας είναι μόνο το πρώτο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης. Τι μπορώ να πω για αυτή την ομάδα. Διαθέτει στο ρόστερ της εξαιρετικούς παίκτες που είναι πολλά χρόνια μαζί. Πρέπει να παρουσιαστούμε με τον απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης και στα 40 λεπτά του αγώνα διότι οποιαδήποτε δική αδράνεια μπορούν να την τιμωρήσουν.

Νομίζω πως η συγκέντρωση είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να έχουμε προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ αλλά και τον ρυθμό του παιχνιδιού, διότι η Ρεάλ είναι μια ομάδα της αρέσει να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να παίρνει εύκολους πόντους. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί στα ριμπάουντ απέναντι στα μεγάλα κορμιά και την αθλητικότητα που διαθέτουν».

Τι θα πρέπει να κρατήσουν οι «πράσινοι» από το ματς με τη Ζαλγκίρις: «Τα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα προφανώς. Τα πρώτα 20 λεπτά θα πρέπει να τα ξεχάσουμε εντελώς. Η παρουσία μας στο δεύτερο ημίχρονο του θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για το μέλλον».

Για το πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις τον Έντι Ταβάρες: «Είναι από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη και είναι πάντα δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις. Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους μας».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News