Σταύρος Κοντονής, ο αριστερός «εκδικητής»

Σταύρος Κοντονής, ο αριστερός «εκδικητής»

Με «όχημα» την απόφασή του να «καθαρίσει» το ποδόσφαιρο, ο Σταύρος Κοντονής κήρυξε τον πόλεμο στον Παναθηναϊκό και ο κίνδυνος να μην προλαβαίνουμε να μετράμε «θύματα» είναι πιο ορατός από ποτέ.

Ο Σταύρος Κοντονής, από την πρώτη στιγμή ανάληψης του υπουργικού θώκου, καλλιέργησε μετ΄ επιτάσεως το προφίλ του αδιάφθορου πολιτικού.

[ads2]

Οικειοποιήθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της «πρώτης φοράς αριστερά», για να ευαγγελιστεί με αυτοπεποίθηση την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου και επικύρωσε την αποφασιστικότητα του με σκληρά μέτρα, όπως εκείνο του επ΄ αόριστον «λουκέτου» σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, που πήρε πέρυσι.

Η τηλεφωνική του συνομιλία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, την στιγμή που στον τελευταίο είχε απαγορευτεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και κρινόταν η διεξαγωγή του ντέρμπι της Λεωφόρου, ακύρωσε στα μάτια πολλών τις καλές του προθέσεις και έθεσε εν αμφιβόλω την τήρηση από μέρους του των ίσων αποστάσεων, με τον ίδιο να σπεύδει να αιτιολογήσει με το δικό του τρόπο εκείνη την για άλλους αδιανόητη στάση του. Τώρα έρχεται μια άλλη ενέργειά του να τον φέρει με αρνητικό τρόπο στο επίκεντρο της αθλητικής επικαιρότητας.

Το κλείσιμο της «θύρας 13» φαίνεται να στερείται κάθε λογικής. Δεν είναι τα πέταλα και τα τσιμέντα που πετάνε φωτοβολίδες και αντικείμενα, αλλά οι άνθρωποι. Κι αυτοί οι τελευταίοι έχουν το πλεονέκτημα της… κινητικότητας, πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλει κάποιος να κάνει πεδίο βολής τον αγωνιστικό χώρο ή να εισβάλει σε αυτόν, μπορεί κάλλιστα να το κάνει και από την 5 και από την 7 ή την 8.

Ακόμα βέβαια κι αν εξαντλήσουμε την καλή μας προαίρεση και υποθέσουμε για χάρη της οικονομίας της κουβέντας, πως το κλείσιμο της «13» γίνεται από τον Κοντονή για προληπτικούς λόγους, τα 90 χιλιάδες επιπλέον πρόστιμο είναι μια παντελώς ακατανόητη απόφαση, στα πρόθυρα της εκδικητικότητας! Σαν να μην ικανοποιήθηκε με την αυστηρότατη τιμωρία της αθλητικής δικαιοσύνης, με τις 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων, την αφαίρεση βαθμών και τα 190 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, ποινή που γονάτισε οικονομικά και αγωνιστικά τον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό, έρχεται ο Υφυπουργός να «ρίξει» άλλα 90 χιλιάρικα στο κεφάλι!

Με αυτή του την πρωτοβουλία επιδεικνύει πρωτοφανή ζήλο στην επιβολή τιμωρίας στο «τριφύλλι», καταστρατηγώντας όμως μια βασική αρχή της δικαιοσύνης. Αυτήν της αναλογικότητας παράβασης και ποινής. Είναι πολύ πιθανό έτσι, όχι μόνο να μην σωφρονιστούν οι… άτακτοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά να εξοργιστούν και οι πλέον ήρεμοι, βλέποντας τον Ζακυνθινό (συντοπίτη μου) πολιτικό να κάνει επίδειξη αυστηρότητας εναντίον της ομάδας τους. Σε μια τέτοια περίπτωση, η διοίκηση οφείλει να υποδείξει στους οργανωμένους τη «φάκα» και να αποτρέψει ενέργειες που ναι μεν θα ικανοποιήσουν την οργή του κόσμου, αλλά είναι βέβαιο πως θα οδηγήσουν σε νέα «επεισόδια» στο σίριαλ αυτής της ιδιότυπης κόντρας.

Είναι λοιπόν, η σημερινή απόφαση του Υφυπουργού μια στοχευμένη ενέργεια εξόντωσης συγκεκριμένης ΠΑΕ, όπως νιώθουν οι «πράσινοι» ή είναι δείγμα της βούλησης της κυβέρνησης για οριστική πάταξη της βίας στα ελληνικά γήπεδα; Αυτό θα φανεί πολύ σύντομα στην επόμενη φωτοβολίδα που θα πέσει κάποια στιγμή, με μαθηματική ακρίβεια, σε κάποιο άλλο γήπεδο της χώρας…

sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News