Σταθερά... δεν βλέπεται!

Λαμία - Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Η τηλεοπτική μετάδοση

Ο Παναθηναϊκός εδώ και εβδομάδες είναι σταθερός, σταθερός στο ότι …δεν βλέπεται.

Η ομάδα δεν έλαμψε στα ματς προετοιμασίας. Από όσα είδαμε, δεν έχουμε ακόμα καταλάβει ποια είναι η κεντρική ιδέα του παιχνιδιού της.

Μας μοιάζει με σύνολο που περιμένει ακόμα Καρλίτος και Μακέντα να πατήσουν πιο γερά για να ξαναβρεί κάποιου τύπου επιθετική ποιότητα. Επίσης δεν είναι κατανοητό ποια είναι η φιλοσοφία: δεν μας μοιάζει λογικό π.χ. να δημιουργείται μια ομάδα που στόχο έχει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, όταν, από την άλλη, σκοπός της είναι να χτυπήσει τις πρώτες θέσεις.

Αλλά όλα αυτά απέναντι στις Λάρισες, τους Αστέρες και τους ΟΦΗδες δεν έχουν καμία σημασία: ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κάνει μερικά ΣΟΒΑΡΑ διαδικαστικά παιχνίδια και να έπαιρνε τους βαθμούς. Αφού δεν τα κατάφερε έβαλε πολλούς μπελάδες στο κεφάλι του, τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Οι επισημάνσεις των περισσοτέρων δεν ήταν ευχάριστες από το καλοκαίρι με την πρόσληψη Πογιάτος μόνο που αν τις επικαλείσαι διαρκώς δημιουργείς ένα διαβρωτικό αποτέλεσμα: στο τέλος καταφέρνουμε να πείσουμε την ίδια την ομάδα (παράγοντες, ποδοσφαιριστές ακόμα και προπονητές) ότι οι όποιες ατέλειες και οι δυσκολίες αποτελούν μια χαρά δικαιολογία για στραβοπατήματα: δεν μπορεί να είναι έτσι.

Ο σύλλογος μοιάζει αποδυναμωμένος παρότι απέκτησε καλύτερους παίκτες από εκείνους που είχε πέρσι. Ομως ακόμα κι έτσι, ακόμα και με τα όποια καλοκαιρινά του λάθη, ΕΠΡΕΠΕ να μην έχει δώσει δικαιώματα απέναντι στα… λιμά της λίγκας. Όχι γιατί μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά γιατί έπρεπε να κλείσει την περσινή πληγή των αποδεσμεύσεων (ειδικά του Γιώργου Δώνη) που τόση αναστάτωση έφεραν.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News