Σπουδαίο διπλό ο Παναθηναϊκός: Γκολ στο τέλος, ανατροπή και... τέζα ο Ολυμπιακός

Σπουδαίο διπλό ο Παναθηναϊκός: Γκολ στο τέλος, ανατροπή και... τέζα ο Ολυμπιακός

Με γκολ στο 87′ ο Παναθηναϊκός έκανε τη μεγάλη ανατροπή και πήρε σπουδαίο διπλό επί του Ολυμπιακού (2-3) για τo Πρωτάθλημα Κ19. Σκόρερ του «χρυσού» γκολ ήταν ο Τόρρα.

Πράσινοι μάγκες στου Ρέντη… ΕΠΙΚΗ ανατροπή και τέζα ο Ολυμπιακός! Σπουδαίο «διπλό» στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου πανηγύρισε η Κ19 του Παναθηναϊκού, αφού οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-2 του Ολυμπιακού μέσα στου Ρέντη, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1!

Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα της πρεμιέρας, διεύρυνε το νικηφόρο σερί του, επικρατώντας 3-2 του Ολυμπιακού στο Ρέντη, σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πράσινοι νίκησαν με ανατροπή στην ανατροπή!

Στο πρώτο ημίχρονο οι Πράσινοι ήταν σαφώς ανώτεροι και θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με διαφορά τουλάχιστον δύο γκολ. Αντίθετα το σκορ έμεινε στο 1-1. Στην επανάληψη το ματς ήταν μοιρασμένο με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και τις ευκαιρίες να προκύπτουν εκατέρωθεν, όμως και πάλι το Τριφύλλι είχε πιο ορθολογική ανάπτυξη και δίκαια έφτασε στη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ μόλις στο 4’ από λάθος του Κεραμίδα σε φάση ανάπτυξης, και σουτ του Βολάκη από την περιοχή που έστειλε τη μπάλα μόλις  σουτάρει διαγώνια αλλά άουτ. Το σκορ άνοιξε στο 20’ όταν οι Βολάκης, Φρόκου συνδυάστηκαν από αριστερά και ο Φρόκου με «κεραυνό» από τα 25 μέτρα έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Ολυμπιακού! Πέντε λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο 0-2 από σέντρα του Ζαφείρη και πλασέ στην κίνηση του Μπιλάλ, το οποίο απόκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Παπαδούδης. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 41’ με τον Καρνέση να χάνει τη μπάλα κοντά στη μεγάλη περιοχή του Τριφυλλιού και τον Σταμούλη να βγαίνει τετ α τετ με τον Κλίντμαν, πλασάροντας εύστοχα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας ισορρόπησε. Στο 61’ σε φάση που ο Παναθηναϊκός αγωνίζονταν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμού του Προδρομίτη, οι γηπεδούχοι βρήκαν δεύτερο γκολ. Από κόρνερ του Σπυριδάκη και κεφαλιά του Κουτσίδη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν το έβαλε κάτω και με τις αλλαγές του Βαγγέλη Σάμιου από τον πάγκο, πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα. Έτσι στο 75’ ήρθε η ισοφάρισε σε 2-2 με τον Μπιλάλ να περνάει κάθετη πάσα στον Τόρρα, ο οποίος από δεξιά γύρισε στο πρώτο δοκάρι όπου ο Καλοσκάμης με πλασέ πρόλαβε την έξοδο του Παπαδούδη σκοράροντας!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έψαξαν τη νίκη χάνοντας από μία κλασική ευκαιρία. Πρώτα οι Πράσινοι στο 83’ με τον Τόρρα να γυρίζει από δεξιά και τον Μπιλάλ από τη μικρή περιοχή να πλασάρει πάνω στον Παπαδούδη. Δύο λεπτά μετά ο Πετρόπουλος με τεχνικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ της καθ’ όλα δίκαιης νίκη του Παναθηναϊκού ήρθε στο 86’ όταν ο Καλός έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά, απέφυγε τον αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Τόρρα ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

«Έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες. Σε αυτό το δύσκολο τεστ πήραμε άριστα. Το πρώτο ημίχρονο μας ανήκε αποκλειστικά, είχαμε πίεση στην μπάλα, ευκαιρίες. Είχαμε κενό διάστημα από την ισοφάριση έως το 60ό λεπτό. Μας βοήθησαν τα παιδιά που μπήκαν. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες και στους ποδοσφαιριστές μου», δήλωσε ο Βαγγέλης Σάμιος μετά τη νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων».

Ολυμπιακός: Παπαδούδης, Φρέρης, Κεραμίδας, Κουτσίδης, Χριστοφιλόπουλος, Νικολής, Σπυριδάκης (72′ Πετρόπουλος), Χρήστου, Σταμούλης, Κασέμι (56′ Πατήρας), Καράκουτης (64′ Παπαδάκος).

Παναθηναϊκός: Κλίντμαν, Ζαφείρης (λ.τ. 69’ Καμαρός), Παυλάκης, Κωστόπουλος (63’ Πορφυρόπουλος), Καρνέσης, Προδρομίτης (λ.τ. 62’ Χαχούλης), Φρόκου, Βολάκης (46’ Καλός), Μπιλάλ, Κυριόπουλος (64’ Τόρρα), Καλοσκάμης.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News