Σπουδαία συνεργασία για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Σπουδαία συνεργασία για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και η Statathlon Ltd. ανακοίνωσαν την έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας τους στους τομείς της διαχείρισης και παρακολούθησης αθλητών, της πρόληψης τραυματισμών και του Technical Scouting.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Δημήτρης Σακελλάρης δήλωσε σχετικά: «Στη Statathlon είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή τη συνεργασία. Είναι μεγάλη μας τιμή να συνεργαστούμε με έναν από τους πιο καταξιωμένους συλλόγους στην Ευρώπη, έναν σύλλογο με πλάνο, εξαιρετικούς επαγγελματίες και όρεξη για καινοτομία.
Προσωπικά, ως επικεφαλής της Statathlon, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για την εμπιστοσύνη. Είμαι σίγουρος ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα συμβάλει στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων του οργανισμού».

Από μέρους του ο προπονητής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Γιώργος Βόβορας, τόνισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς η έναρξη της συνεργασίας μας με την Statathlon. Είναι πολύ σημαντικό που θα έχουμε δίπλα μας μια εταιρεία που θα μας βοηθήσει στην αξιοποίηση δεδομένων για τη βελτίωση της απόδοσης των αθλητών και τη πρόληψη των τραυματισμών μέσω της στατιστικής και μαθηματικής ανάλυσης. Εύχομαι η συμπόρευσή μας με την Statathlon να συνδυαστεί με επιτυχίες και για τις δύο πλευρές».

Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Μέσω της συνεργασίας μας με τη Statathlon θα μελετήσουμε τις συνθήκες που επηρεάζουν περισσότερο την αθλητική απόδοση και τη διαχείριση της επιβάρυνσης των αθλητών. Επιπλέον, θα αποκτήσουμε μεγαλύτερο βάθος στις διαδικασίες scouting με στόχο την εύρεση και αξιοποίηση των καλύτερων δυνατών επιλογών.

Ο Παναθηναϊκός, στηρίζεται στρατηγικά στην καινοτομία, ενδιαφέρεται για νέες, επιστημονικές λύσεις που μπορούν να αποδειχθούν κλειδιά της επιτυχίας στη σύγχρονη εκδοχή του αθλήματος. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία με τη Statathlon είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.».

Προφίλ εταιρείας

Η Statathlon εδρεύει στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει μία σταθερά ανελισσόμενη παρουσία στο χώρο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και Ομοσπονδιών.

Έχει αναγνωριστεί ως μία εκ των 15 ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ευρώπη στο χώρο της Ανάλυσης δεδομένων στον αθλητισμό (Top-15 Rising Sports Analytics companies in Europe). Το 2019, έγινε επίσημο μέλος του Κέντρου Αθλητικής Καινοτομίας της Microsoft (Global Sport Innovation Centre) στην Μαδρίτη.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News