Σπουδαίο διπλό, αλλά προσγείωση

Σπουδαίο διπλό, αλλά προσγείωση

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και το βροντοφώναξε με τη σπουδαία εμφάνισή του και τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ (81-83) στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών.

Οι «πράσινοι» στην ίσως καλύτερη φετινή τους παρουσία έπιασαν απροετοίμαστους τους «ερυθρόλευκους», επέβαλαν το ρυθμό τους κι έκαναν το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για το 35ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

[ads2]

Ο Αργύρης Πεδουλάκης «θυσίασε» δύο βασικά επιθετικά όπλα, Ραντούλιτσα και Γουίλιαμς (έπαιξαν λιγότερο από δέκα λεπτά έκαστος), για να έχει καλύτερη ομαδική λειτουργία στην άμυνα, ο Καλάθης και ο Διαμαντίδης οργάνωναν μαεστρικά και τιμωρούσαν σε κάθε ευκαιρία, Φελντέιν και Φώτσης εκτελούσαν από μακριά, ο Γκιστ κυριάρχησε στο καλάθι και ο Παππάς έβαλε κρίσιμους πόντους, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κυριαρχήσει στο παρκέ. Οι 29 ασίστ αποτελούν ρεκόρ τελικών αλλά και φετινό σε εκτός έδρας παιχνίδι των «πράσινων».

Αποδείχτηκε, δε, πως ο Παναθηναϊκός έχει το… know how για να σπάει την έδρα του Ολυμπιακού στους τελικούς, αφού το χθεσινό ήταν το ένατο! Μάλιστα σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια είχε σημειωθεί το πρώτο, με 62-53 το 1999 στον πέμπτο τελικό που χάρισε και τον τίτλο στους «πράσινους». Ακολούθησαν εκείνα του 2006 (68-79), του 2009 (67-69), του 2010 (69-76), του 2011 (70-75), του 2013 (51-64, 72-76) και του 2014 (65-67).

Ο κόσμος της ομάδας αποθέωσε την αποστολή όταν επέστρεψε χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ (μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος άφησε το ιδιωτικό του τζιπ και επιβιβάστηκε στο πούλμαν της ομάδας) ζητώντας το 2-0 στον αγώνα της Κυριακής. Το sold out θεωρείται θέμα χρόνου, μιας και μέχρι χθες είχαν φύγει περίπου 10-11 χιλιάδες εισιτήρια και τα εναπομείναντα αναμένεται να εξαντληθούν σήμερα.

Την ίδια στιγμή, ο Αργύρης Πεδουλάκης προσπαθεί να προσγειώσει την ομάδα του, με τη βοήθεια και των παλαιότερων στην ομάδα. Άλλωστε γνωρίζουν όλοι καλά πως το 1-0 δεν φτάνει και χρειάζεται προσοχή για να μη χαθεί αυτό που με τόσο κόπο ήρθε χθες, ενώ περιμένουν και την αντίδραση του Ολυμπιακού.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News