Σπόντα Στραματσόνι για την ΑΪΚ

Σπόντα Στραματσόνι για την ΑΪΚ

Ικανοποιημένος ήταν ο Αντρέα Στραματσόνι με τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΪΚ, προσθέτοντας πως το σκορ μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο βάσει των ευκαιριών και απάντησε στην… ικανοποίηση των Σουηδών.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έδειξε ικανοποιημένος από το 1-0 και σχολίασε και τα… χαμόγελα των Σουηδών που φάνηκε να είναι χαρούμενοι για το σκορ. «Είπα πριν ότι στο πρώτο παιχνίδι ενός ευρωπαϊκού αγώνα είναι καλό να νικάς με 1-0. Αν ο αντίπαλος τεχνικός είναι ευχαριστημένος που είδε την ομάδα του να χάνει είναι δικό του πρόβλημα», τόνισε.

[ads2]

«Δεν είναι εύκολο όταν παίζεις με έναν αντίπαλο που παίζει συνεχώς άμυνα, με συνοχή και δομή. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και αξίζαμε τη νίκη. Παίξαμε με μία ομάδα που είναι στα μισά της σεζόν της. Και το γεγονός αυτό δείχνει ότι εμείς που είμαστε στην αρχή, μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο και να δείξουμε περισσότερα πράγματα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου», πρόσθεσε.

«Το 1-0 είναι καλό αποτέλεσμα στην Ευρώπη, αλλά είναι το πρώτο ημίχρονο. Ελπίζω να μην παίξουν έτσι οι αντίπαλοι στη ρεβάνς. Όταν είσαι Παναθηναϊκός δεν πρέπει να ασχολείσαι με το πώς παίζει ο αντίπαλος ή ποιος είναι. Πρέπει να παίζεις το δικό σου παιχνίδι, με τα δικά σου χαρακτηριστικά. Χάσαμε δύο ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο και θα μπορούσε το ματς να είχε πάρει άλλη τροπή, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό για μας που καταφέραμε να κάνουμε φάσεις και τελικά να σκοράρουμε».

Σχετικά με το στόχο της πρόκρισης στους ομίλους, τόνισε: «Για μας η Ευρώπη είναι πολύ σημαντική και όλοι δουλεύουμε για να μπούμε στους ομίλους και να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο όμως πρέπει να σέβεσαι όλους τους αντιπάλους και όλα τα ματς είναι επικίνδυνα. Εμείς σήμερα ακόμη κι αν δεν βρήκαμε το γκολ γρήγορα, η ομάδα μας είχε ισορροπία και αυτό είναι πολύ θετικό», συνέχισε ο «Στράμα».

Όσο για την αλλαγή Κουτρουμπή-Βιγιαφάνιες, είπε: «Ο Κουτρουμπής αντικαταστάθηκε επειδή τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Με τον Βιγιαφάνιες γίναμε πιο επιθετικοί, ενώ την ίδια ώρα δεχτήκαμε μόνο μία φάση».

Ερωτηθείς πότε θα δούμε τον δικό του Παναθηναϊκό όπως τον θέλει, είπε: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να παίρνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Πρέπει να μπούμε στην φάση των ομίλων και να είμαστε ανταγωνιστικοί δεν έχει σημασία αν είναι οι παίκτες του Στραματσόνι ή του Παναθηναϊκού. Σίγουρα κάποιοι παίκτες έφτασαν στη διάρκεια της σεζόν και κάποιοι στην αρχή. Εγώ μοιράστηκα με την διοίκηση της προτεραιότητες μου. Οπότε τώρα είναι καλύτερα. Αλλά αυτό δεν είναι μια δικαιολογία. Ήταν δικός μου Παναθηναϊκός τότε, είναι δικός μου Παναθηναϊκός και τώρα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News