Σπόντα Πεδουλάκη για Τζόρτζεβιτς

Σπόντα Πεδουλάκη για Τζόρτζεβιτς

«Σπόντα» για την εποχή Τζόρτζεβιτς στον Παναθηναϊκό «πέταξε» ο Αργύρης Πεδουλάκης, τονίζοντας πως «έως τώρα είχαμε συνηθίσει να μην… διαβάζουμε και να μην κοιτάμε τις λεπτομέρειες».

Αφού επανέλαβε πως είναι δύσκολο αυτή την περίοδο να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα, ανέλυσε το πρώτο παιχνίδι με τον Άρη, λέγοντας πως «στο τέλος αδικήσαμε τους εαυτούς μας», σχολιάζοντας την χαλάρωση στο νήμα όπου έπεσε η διαφορά απ’ τους 17, στους 6.

[ads2]

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πεδουλάκη στη συνέντευξη Τύπου

Για το παιχνίδι: «Αδικήσαμε τον εαυτό μας. Είναι αυτό που λένε ότι πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Αυτό φάνηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο τρίτο δεκάλεπτο με την καλή άμυνα και μις ματς που διαβάσαμε χάρη στον Ραντούλιτσα πήραμε καλή διαφορά. Μετά παίξαμε πολύ άναρχο μπάσκετ, χωρίς μυαλό. Αδικήσαμε τον εαυτό μας.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποια προβλήματα στην άμυνα και το αμυντικό ριμπάουντ. Τα γκαρντ βοήθησαν να λύσουμε το δεύτερο πρόβλημα. Αλλάξαμε την άμυνα και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Αρη να σουτάρει καλά από μακριά. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο δυνατά, πιο έξυπνα. Έως τώρα είχαμε συνηθίσει να μην διαβάζουμε και να μην κοιτάμε τις λεπτομέρειες. Πρέπει να μας γίνει μάθημα, με βιντεοθεραπεία για να δουν κάποια παιδιά που δεν το έχουν διδαχθεί για να μας γίνει συνήθεια. Στο τέλος έρχεται η κούραση, πέφτουν οι σφυγμοί και βγαίνει η συνήθεια.

Για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στην ομάδα: «Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Χρειάζονται τρεις μήνες τουλάχιστον, αλλιώς δεν θα υπήρχε προετοιμασία το καλοκαίρι. Για να παίξουμε ειδικά το μπάσκετ που παίζαμε εμείς χρειάζεται χρόνος. Θέλουμε να βάλουμε κάποιος νόμους όπου θα υπακούσουν όλοι. Δεν είναι εύκολο, γιατί αν παίζεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο δεν αλλάζει εύκολα. Κοιτάμε να βελτιώσουμε την ψυχολογία και λίγο την τακτική. Ένα θέμα που έχει η ομάδα είναι η δύναμη και αυτό φανερώνεται στο ριμπάουντ και ειδικά στην Euroleague, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν δυνατός. Μπορεί να έχουμε ταλέντο στο ανοικτό γήπεδο, αλλά αυτό έρχεται μέσω της άμυνας. Στο τελευταίο πεντάλεπτο παίξαμε κακό μπάσκετ».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News