Σοβαρές δικαστικές περιπέτειες για Ρέστη

Σοβαρές δικαστικές περιπέτειες για Ρέστη

Ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτορας Ρέστης παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα του συμβουλίου εφετών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του directnews.gr, η κατηγορία που βαραίνει τον Ρέστη είναι για ενέργειές του το 2012. Ο εφοπλιστής κατηγορείται πως τον Δεκέμβριο της χρονιάς αυτής, έξω από τον χώρο που στεγάζονται τα γραφεία της ναυτιλιακής του εταιρίας, έδωσε χρήματα σε ανθρώπους της νύχτας προκειμένου να αφαιρέσουν χαρτοφύλακα με έγγραφα από τον πρώην συνεργάτη του Ιωάννη Δρίτσα απειλώντας τον με όπλο και χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Ο Ρέστης συν τοις άλλοις κατηγορείται και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης, ενώ με το εν λόγω τελεσίδικο βούλευμα (υπ’αριθμ. 1507/2018), θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος ακόμη για:

α) ηθική αυτουργία σε εκβίαση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του επιχειρηματία Γιώργου Δασκαλάκη, β) ηθική αυτουργία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εναντίον του ίδιου επιχειρηματία, γ) παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση από κοινού με σκοπό βλάβη τρίτων, δ) ηθική αυτουργία και εκβίαση από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πολιτικού μηχανικού, Χαράλαμπου Στάικου, ε) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης σε βάρος του δικηγόρου Αντώνη Βουγίδη.

Μαζί με τον πασίγνωστο εφοπλιστή που έχει ανάμειξη στην αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά του Παναθηναϊκού παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, άλλα τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων και ένας πρώην αξιωματικός της Ασφάλειας.

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι το ίδιο το βούλευμα, απαλλάσσει τον Ρέστη από το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ωστόσο παραμένουν σε ισχύ, μέχρι την οριστική εκδίκαση των σε βάρος του κατηγοριών, οι περιοριστικοί όροι ου του έχουν επιβληθεί από την ανακρίτρια του ν.4022/2011.

Eλέγξτε επίσης

Πως γίνονται ελάχιστα τα χρέη - Δείτε τα ποσά

Ψάχνει 2 εκατ ευρώ για να βγάλει τον Ιανουάριο

Δύσκολες οικονομικά μήνας ο Ιανουάριος στον Παναθηναϊκό με τον Γιάννη Αλαφούζο να σπεύδει να καλύψει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.