Souting Report: Ράιαν Μέντες

Μέντες ο πρώτος στόχος!

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει δυνατά στο “κόλπο” της απόκτησης του Ράιαν Μέντες από την Λιλ και παρακάτω θα αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι του 27χρονου μεσοεπιθετικού. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

Ο διεθνής εξτρέμ διακρίνεται για την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του, καθώς και για το παιχνίδι του στο ανοικτό γήπεδο. Επιπλέον, είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, ενώ σε γενικές γραμμές κρατάει καλά την θέση του, αν και μπορεί να ξεχαστεί στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Ακόμη, μιλάμε για έναν πολυθεσίτη παίκτη, αφού αν και η “καλή” του θέση είναι στα δύο φτερά της επίθεσης, μπορεί να παίξει τόσο και ως σέντερ φορ, όσο και ως επιτελικός.

Όσον αφορά τα αρνητικά, πρόκειται για έναν παίκτη που “βγάζει” συχνά μυϊκούς τραυματισμούς. Αυτό είναι το μεγαλύτερο από τα πλην που τον “συνοδεύουν”. Επίσης, δεν “έχει” το γκολ ή τις μακρινές μεταβιβάσεις (π.χ. “30αρες” μπαλιές ή αλλαγές παιχνιδιών). Τέλος, είναι αρκετά soft σαν παίκτης, αφού δεν διακρίνεται για την δύναμή του ή την δυνατότητα να αξιοποιήσει σωστά το σώμα του.

Σε γενικές γραμμές, μοιάζει αρκετά με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Γκάρι Ροντρίγκεζ, αφού και οι δύο διακρίνονται για την ταχύτητά τους, χωρίς να “έχουν” το γκολ ή να είναι ιδιαίτερα δυναμικοί.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News