«Σόου Μπαρτζώκα στη συνέντευξη Τύπου, προκάλεσε την επέμβαση των ΜΑΤ»

«Λεκτική επίθεση Μπαρτζώκα σε δημοσιογράφο - Επενέβησαν τα ΜΑΤ»

Ο δημοσιογράφος, Γιάννης Κουβόπουλος, γράφει στο sdna.gr, ότι ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού έβαλε… φωτιά, με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αναλυτικά όσα γράφει στο sdna.gr:

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια νίκη μακριά από το να κατακτήσει τον τίτλο (και μάλιστα με «σκούπα») επί του Παναθηναϊκού και να στεφθεί ξανά πρωταθλητής μετά από το μακρινό 2016.




Ο Ολυμπιακός κατάφερε με μια ομάδα χωρίς μπάτζετ, χωρίς ονόματα και χωρίς την… αίγλη άλλων ομάδων να καταφέρει να βρεθεί στο Final-4 και να αποκλειστεί από τον τελικό έπειτα από ένα απίθανο σουτ του Βασίλιε Μίτσιτς.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Και βέβαια αυτή η απίθανη πορεία των «ερυθρόλευκων», τη φετινή σεζόν φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του προπονητή του, του Γιώργου Μπαρτζώκα. Τόσο λόγω του μεταγραφικού σχεδιασμού όσο και λόγω του τρόπου με τον οποίο καθοδήγησε την ομάδα του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Και όμως. Χθες το βράδυ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραμέρισε όλα τα παραπάνω, παραμέρισε τη χαρά της νίκης, παραμέρισε τα όμορφα συναισθήματα του, που έβλεπε τους κόπους του (και των παικτών του και των συνεργατών του) να αποφέρουν καρπούς και μας έδειξε και πάλι το γνωστό προκλητικό του πρόσωπο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε και πάλι ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Έγινε ο πρωταγωνιστής ενός επεισοδίου που θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν η άλλη πλευρά δεν είχε επιδείξει την απαιτούμενη ψυχραιμία και αν δεν είχαν επέμβει τα ΜΑΤ. Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που διαλαλεί σε όλους τους τόνους ότι δεν προκαλεί και θίγεται όταν του το λένε, με τη χθεσινή άκρως προκλητική και επιθετική συμπεριφορά του έφτασε σε αυτό το σημείο. Να προκαλέσει την επέμβαση των ΜΑΤ, μετά το τέλος του παιχνιδιού. Περίπου μια ώρα μετά το τέλος, ούτε καν όταν το παιχνίδι είχε τελειώσει και οι παλμοί ήταν στον… Θεό.

Ήταν ξεκάθαρο ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε πάει στο ΟΑΚΑ για να κάνει σόου. Φαινόταν από τον τρόπο που διαμαρτυρόταν στους διαιτητές, από τον τρόπο που έβριζε βάζοντας στο στόμα του μια πετσέτα (για να μην τον πιάνει η κάμερα), από τον τρόπο που έδειχνε το πουκάμισό του (ο Ιωαννίδης κάποτε μοίραζε τα σακάκια του), αλλά και από τον τρόπο που λειτούργησε μετά το τέλος του αγώνα. Όταν οι σφυγμοί είχαν πέσει, όταν η ένταση δεν υπήρχε. Ήταν όλο σχεδιασμένο στο μυαλό του.

Με το που εμφανίστηκε στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου του ΟΑΚΑ, έψαχνε τον υπογράφοντα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν εμφανώς χολωμένος από τα κάτωθι κείμενα:

« Ο Μπαρτζώκας έβαλε φωτιά»  

«Ο Μπαρτζώκας ξαναβάζει φωτιά» 

Άρθρα που λένε την αλήθεια. Άρθρα τα οποία στηλιτεύουν την προκλητική του συμπεριφορά. Προφανώς έχει μάθει να μιλάει δημοσίως χωρίς να δέχεται την κριτική. Προφανώς θέλει να μιλάει και να χτυπάνε παλαμάκια. Πόσες και πόσες φορές δεν τον έχουμε δει να αντιδρά έντονα και με άκρως ειρωνικό τρόπο σε ερωτήσεις (ακόμα και ρεπόρτερ του Ολυμπιακού) που δεν του αρέσουν.

Στη θέα του υπογράφοντος ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε εξαπολύοντας φραστική επίθεση με υποτιμητικούς και ειρωνικούς χαρακτηρισμούς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος για κάποια παιδιά αποτελεί πρότυπο (ίσως και για κάποιους νεαρότερους συναδέλφους του), έδειξε τη χειρότερη πλευρά του εαυτού του. ΄

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ήξερε καλά τι έκανε. Βρήκε και τα έκανε. Έχει βρει έναν Παναθηναϊκό στο καναβάτσο, έναν Παναθηναϊκό απροστάτευτο από παντού και προσπαθεί να καλύψει όσα δύσκολα έχει βιώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Λέμε ότι τα έχουμε δει όλα, αλλά πάντα μας εκπλήσσει. Φανταστείτε αυτό που έκανε χθες, να το έκανε στην Ισπανία όταν ήταν προπονητής της Μπαρτσελόνα. Να έκανε επίθεση σε έναν δημοσιογράφο που αρθρογραφεί για τη Ρεάλ για παράδειγμα. Αλλά τι να λέμε τώρα; Στην Ισπανία δεν κυνηγούσε τους διαιτητές; Όπως έκανε στη φυσούνα του ΣΕΦ παλιότερα, στολίζοντάς τους με απίστευτα χυδαίους χαρακτηρισμούς μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. «Τρέχτε τώρα κουφ…ες» φώναζε και τους έπαιρνε στο κυνήγι.

Υπενθυμίζουμε. Ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι δεν προκαλεί και αποτελεί πρότυπο.

Διάλογο ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ήθελε να κάνει. Γιατί δε μπορεί να κάνει. Ούτε επιχειρήματα είχε, ούτε είχε την άνεση να εκφράσει αυτά που σκεφτόταν. Ήταν εμφανές. Απλά φωνασκούσε και έφευγε τρέχοντας. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων δημοσιογράφων.

Αλλά οι «τσάμπα μαγκιές» του δεν σταμάτησαν εκεί. Κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια δημιούργησε και άλλο επεισόδιο. Μια πιο μεγάλη σύρραξη την οποία σταμάτησαν στο ξεκίνημά της τα ΜΑΤ.

Υπενθυμίζουμε ξανά ότι μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που θεωρεί ότι δεν προκαλεί και αποτελεί πρότυπο. Που να προκαλούσε κιόλας. Έφτασε να… προκαλέσει επέμβαση των ΜΑΤ με την ένταση που δημιούργησε!

Υπάρχει ένα απόφθεγμα που λέει ότι ο άνθρωπος βγάζει προς τα έξω το πραγματικό του πρόσωπο όταν πάρει στα χέρια του εξουσία. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έχει πετύχει τον χειρότερο Παναθηναϊκό των τελευταίων 25 ετών και χορεύει πάνω από το… κουφάρι του. Χάνοντας πολλάκις την ψυχραιμία του και μη μπορώντας να ελέγξει και πάλι τα συναισθήματά του. Αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν αυτό που ευαγγελίζεται τότε θα σεβόταν τον αντίπαλό του. Ίσως, όμως, να μην το έχει μάθει. Κρίμα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News