Σοκ προκαλεί το περιεχόμενο της επιστολής του Παναθηναϊκού

"Δεν θα παρουσιαστούν τα στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός"

Μία σοκαριστική και συγκινητική επιστολή έστειλε προς κάθε κατεύθυνση που χρωστά ο Παναθηναϊκός, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει όλους όσους περιμένουν στην ουρά για να πληρωθούν.

Το sport24.gr αποκάλυψε το περιεχόμενο των επιστολών. Διαβάστε παρακάτω.

“Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο μεγάλος Παναθηναϊκός μας, διανύει – οικονομικά- τις πιο δύσκολες ημέρες από την ίδρυσή του εδώ και 110 χρόνια. Η μεγάλη μείωση του προϋπολογισμού κατά 42% που πετύχαμε κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου του 2017, ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα προς την τιτάνια προσπάθεια που γίνεται για τη σωτηρία της ΠΑΕ, αλλά δεν αρκεί, καθώς στις 21/09/2017, ο βασικός μέτοχος της ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά την ομάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέλαβε το εξαιρετικά δύσκολο έργο της εφαρμογής ενός αυστηρού πλάνου, που θα βοηθήσει την εταιρεία να καταστεί βιώσιμη. Η στήριξη και η βοήθεια των πιστωτών μας στους οποίους συμπεριλαμβάνεστε και εσείς, αποτελούν βασικό πυλώνα και αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Οι κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν στην ΠΑΕ, λόγω της αποτυχίας της να πληρώσει εμπρόθεσμα τα χρέη της, είναι κάτι που όχι απλώς θα δημιουργήσει σημαντικό εμπόδιο σε αυτήν την προσπάθεια αλλά ταυτόχρονα θα εκθέσει σε πολύ σημαντικό κίνδυνο την ίδια της την ύπαρξη. Γι’ αυτό, ζητάμε την υπομονή και την πολύτιμη βοήθειά σας για να πετύχουμε το στόχο μας να διασώσουμε τον Παναθηναϊκό, κάτι το οποίο θα ωφελήσει όλους όσοι είναι και θα είναι σε συνεργασία με την ΠΑΕ. Γι’ αυτό το σκοπό θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να προγραμματίσουμε κοινή συνάντηση και να σας παρουσιάσουμε τα σχέδιά μας και τις προτάσεις μας.

Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την κατανόηση και να ζητήσουμε συγγνώμη για τις έως τώρα καθυστερήσεις στις πληρωμές μας”.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στόχος της ΠΑΕ είναι να δημιουργήσει καλύτερη σχέση με τους πιστωτές της, να τους “επικοινωνήσει” και επισήμως/γραπτώς το πρόβλημα και τις θέσεις της, να δείξει ότι δεν τους… έχει γράψει στο χιόνι. Και εν συνεχεία να συναντηθεί μαζί τους με στόχο σε πολλές περιπτώσεις το “πάγωμα” πληρωμών μέχρι τον Ιανουάριο (όπως πιθανότατα θα τα καταφέρει με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ επί παραδείγματι), ή τη δραστική μείωση του ανά δόση ποσού στον καθένα. Αν θα τα καταφέρει, με πόσους θα τα καταφέρει και σε τι βαθμό είναι μεγάλα ζητούμενα, καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Σε άλλους τρέχουν οφειλές πολλών ετών, σε άλλους τα ποσά είναι μεγάλα, διαφορετικά “βλέπει” τον Παναθηναϊκό ανάλογα και με τη συμπεριφορά της εταιρείας και της ομάδας απέναντί του έκαστος πιστωτής. Το δεδομένο είναι πως πρόκειται για μια επιπρόσθετη κίνηση προκειμένου να “μετακυληθούν” οι οφειλές και να αποφευχθούν οι προσφυγές μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Διότι για να κάνει ένα σοβαρό βήμα βιωσιμότητας η ΠΑΕ πρέπει να πληρώσει τη δόση Οκτωβρίου στο τωρινό ρόστερ. Ώστε να μπορεί να πουλήσει κάποιους από τους παίκτες που περιμένουν μέχρι τέλος Νοεμβρίου τη δόση Οκτωβρίου, να πάρει ανάσα και να συνεχίσει την ανηφόρα από την αρχή του 2018 μέχρι το τέλος της σεζόν. Όλα αυτά υπό το πρίσμα του απόλυτου σκότους ως προς τη διαδοχή του Γιάννη Αλαφούζου στη θέση του μεγαλομετόχου…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News